Eddy Janssis is kritisch voor Luzon: "Je oogst wat je zaait"

Joris De Wolf
| 17 reacties
Eddy Janssis is kritisch voor Luzon: "Je oogst wat je zaait"
Foto: © SC

Standard zit in een moeilijke periode. De Luikenaars staan wel nog op kop in de Jupiler Pro League, maar lieten de voorbije weken heel wat punten liggen. Ook op het Europese toneel is hun liedje uitgezongen.

Standard-trainer Guy Luzon blijft zijn rotatiesysteem hanteren. Al van in het begin van het seizoen waren de keuzes van de Israëlische oefenmeester voor discussie vatbaar. Maar de resultaten waren positief. Door het vele puntenverlies beginnen niet alleen de supporters, maar nu ook de spelers te morren.

“Met het systeem van Luzon heb je altijd problemen”, zegt Eddy Janssis van de overkoepelende supportersvereniging ‘La Famille des Rouches’ in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Zo lang het goed gaat en de resultaten zijn positief, is er geen vuiltje aan de lucht. Maar eens dat positivisme omslaat, dan heb je een probleem. Luzon heeft geoogst wat hij gezaaid heeft.”

De fans uit de vurige stede staan erom bekend fanatiek te supporteren. Hoe lang slikken zij nog de povere resultaten van hun club? "Of het einde van het Luzon-tijdperk in zicht is, is moeilijk te zeggen. De enige die daar goed op kan antwoorden is Roland Duchâtelet. Hij heeft hem aangenomen omdat hij vond dat het een goede trainer was. Zo lang Duchâtelet en Luzon door een deur kunnen, zal hij wel aanblijven.”

De Rouches nemen het straks op tegen het Deense Esbjerg. Het wordt een veredelde oefenmatch voor Jelle Van Damme en co aangezien ze toch al uitgeschakeld zijn. “Ze moeten voor die overwinning gaan, ook al staat er niets op het spel. De meegereisde supporters verdienen dat.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties