"Efficiënter zijn dan vorig jaar"

Caroline Tonnelier
| 1 reacties
"Efficiënter zijn dan vorig jaar"
Foto: © SC

Zondagavond staat in Kortrijk de streekderby tegen Zulte-Waregem op het programma. KVK-coach Hein Vanhaezebrouck blikt met de nodige ambitie vooruit op het burenduel. Met de steun van de twaalfde man en voldoende efficiëntie hoopt hij de drie punten thuis te kunnen houden.

Vanhaezebrouck beseft dat het een lastige wedstrijd wordt tegen ‘misschien wel de sterkste ploeg van het moment. “Het zijn allemaal lastige wedstrijden, maar we spelen thuis en thuis is nog altijd iets anders.” Hij kijkt ook terug op december 2012, waarin Kortrijk het wat liet afweten door tegenslag en een gebrek aan efficiëntie, onder andere tegen Lokeren en Zulte-Waregem. 

De West-Vlaamse trainer hoopt op revanche voor de nederlagen tegen Essevee vorig seizoen en in de heenmatch. KV Kortrijk kon toen telkens aanspraak maken op meer, maar verzuimde om de kansen af te maken. Vanhaezebrouck doet ook nog een oproep naar de supporters om massaal aanwezig te zijn om het team te steunen. Er staan de komende week liefst drie thuismatchen gepland in het Guldensporenstadion. Zondagavond ontvangt KVK dus de buren, drie dagen later komt Club Brugge op bezoek in de beker en op zaterdag staat de match tegen Charleroi op het programma.

"Vóór match tegen Standard in top-zes"

Tenslotte heeft de KVK-coach het nog over de ambitie om play-off 1 te halen. Als Kortrijk voor de laatste match van 2013 nog in de top-zes staat, moet het volgens Vanhaezebrouck realistisch zijn om die positie vast te houden. In de tien matchen die dan nog volgen speelt Kortrijk immers nog zes keer thuis. Een belangrijke troef voor de Zuid-West-Vlamingen, die dit seizoen al 16 op 21 haalden in eigen huis tegenover 10 op 27 op verplaatsing. 

Het volledige interview van KVK TV met Vanhaezebrouck kunt u hieronder bekijken. 

Opgelet! Het laden van deze video kan enkele seconden duren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties