FM: Bergaf met carrière Pocognoli

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
FM: Bergaf met carrière Pocognoli
Foto: © SC

Voetbalkrant.com kijkt de komende weken in de glazen bol van het nieuwe Football Manager 2014. We bekijken hoe het de 25 meest recent opgeroepen Rode Duivels verging in hun carrière. Vandaag is het de beurt aan Sébastien Pocognoli.

Clubniveau

Sébastien Pocognoli komt bij Hannover nooit echt in het spel voor en wordt in zijn derde seizoen noodgedwongen aan de kant geschoven. Hij breekt zijn kuitbeen en komt nooit meer op hetzelfde niveau terug. Na een uitleenbeurt bij Ingolstadt in de tweede Bundesliga trekt hij naar Münster, dat op in de Duitse derde klasse uitkomt.

Daar haalt hij nog één jaar een goed niveau en hij wordt in het beste team aller tijden van Münster gestemd door de fans. Na een mislukte overgang naar Offenbach vindt hij het voetbalplezier terug bij Logroñes in de Spaanse derde klasse. Na zijn laatste goed gevulde seizoen in Spanje (33 optredens) keert hij terug naar België. Bij Olympique Charleroi komt hij in de tweede klasse niet meer in actie.

Pocognoli wordt na zijn pensioen meteen manager van het tweede elftal van Lecce, na twee jaar maakt hij de overstap naar Chievo, waar hij ook het B-team onder zijn hoede heeft.

Nationale ploeg

Bij de nationale ploeg speelt hij nog acht interlands. In het seizoen waar hij bij Hannover af en toe nog van de bank komt mag hij vier keer invallen. In zijn rampseizoen krijgt hij vier basisplaatsen en komt hij ook in het elftal van het jaar van de Rode Duivels. Na die twee seizoenen zit zijn interlandcarrière erop.

Eretitels

Naast een plaatsje in de historie van Ingolstadt en die van Logroñes haalde Pocognoli geen prijzen binnen.

Kijk zelf hoe het de andere Duivels vergaat!

Haal Football Manager in huis en probeer de carrières van Sir Alex, Monsieur Wilmots, Señor Guardiola of The Special One te evenaren. Naast PC en Mac is het nu ook beschikbaar voor Linux. U kan het spel HIER bestellen. Het enige waar u moet voor uitkijken is de verslavingsfactor. Zorg tijdens het spelen steeds dat de kat voldoende eten heeft, steek eventueel The Notebook in de DVD-speler voor vrouwlief en probeer dan eeuwige roem te vergaren als coach.

Bent u benieuwd naar de prestaties van de andere Rode Duivels? Klik dan HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties