Wat kunnen onze landgenoten in de Europa League?

Wat kunnen onze landgenoten in de Europa League?
Foto: © SC

Naast Genk, Zulte-Waregem en Standard komen er vanavond nog heel wat landgenoten in actie op de vijfde speeldag in de Europa League. Voetbalkrant.com maakte voor u een overzicht.

Groep A
In groep A staat het Swansea City van onze landgenoot Roland Lamah er niet slecht voor. De club uit de Premier League staat op een tweede plaats op een puntje van Valencia. Bij winst of een gelijkspel tegen Valencia is Swansea zeker van de volgende ronde.

Of Roland Lamah gaat spelen is nog niet zeker. Afgelopen weekend speelde hij praktisch een volledige wedstrijd en gaf hij de assist aan Shelvey voor het beslissende doelpunt tegen Fulham.

Groep B
In groep B wacht PSV een aartsmoeilijke opdracht. Tegen de Bulgaren van Ludogorets moeten Zakaria Bakkali en co proberen hun eer te herstellen na de rampzalige heenwedstrijd. Toen verloren de Eindhovenaren met 0-2 in eigen huis.

Zakaria Bakkali is fit en zal meer dan waarschijnlijk speelminuten krijgen van PSV-trainer Philip Cocu. Afgelopen weekend viel hij in tijdens de competitiewedstrijd tegen Heerenveen.

Groep J
In groep J trekt het Lazio van onze landgenoot Luis Pedro Cavanda naar het Poolse Legia Warschau. Normaliter mag dat geen probleem vormen voor de Italiaanse subtopper. Warschau staat troosteloos laatste met nul punten. Lazio heeft al acht punten verzameld en staat daarmee op een tweede plaats. Met een puntje hebben ze genoeg om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Luis Pedro Cavanda is een certitude in het elftal van trainer Vladimir Petkovic. In deze Europa League-jaargang mocht hij tot nu toe telkens de 90 minuten volmaken en ook in de competitie heeft hij zijn basisplaats.

Groep K
In groep K zijn de Belgen van Tottenham Hotspur al zeker van de volgende ronde. Mits een gelijkspel of een overwinning kunnen ze na vanavond ook groepswinnaar zijn. De Engelsen moeten dus minstens een punt halen op het veld van Tromso.

Het valt af te wachten hoeveel Belgen er aan de aftrap zullen verschijnen. Het ziet er naar uit dat trainer André Villas-Boas wel enkele veranderingen zal doorvoeren na de 6-0 pandoering van afgelopen weekend tegen Manchester City. In principe kunnen er met Jan Vertonghen, Moussa Dembélé en Nacer Chadli drie landgenoten aan de aftrap staan.

Groep L
In groep L is Maarten Martens zo goed als zeker van de volgende ronde met zijn AZ. Samen met het Griekse PAOK Saloniki strijden ze om de eerste plaats. Vanavond ontvangen de Alkmaarders het Israëlische Maccabi Haifa.

Martens is een zekerheid in de ploeg van Dick Advocaat. Hij draagt de kapiteinsband en doet dat met veel overtuiging. Advocaat beschouwt hem als een onmisbare schakel.  

Kan PSV de overwinning pakken in Bulgarije?

Gelooft u in een overwinning van de Eindhovenaren? Wilt u een gokje wagen bij UNIBET? Een gokje van 60 euro levert u bij een overwinning van Zakaria Bakkali en co 126 euro op. Gelooft u eerder in een gelijkspel? Dan mag u 304 euro ontvangen op uw bankrekening. Nog geen account? Voetbalkrant.com zet u graag op weg. Via DEZE WEBSITE kan u zich registeren en bovendien ontvangt u 60 euro gratis. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties