Speeldag 17: De verwachting van de redactie

Speeldag 17: De verwachting van de redactie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend staat speeldag 17 op het programma. Pedersen trekt met Gent voor het eerst opnieuw naar Mechelen. Verder is er vuurwerk op zondagavond met onder meer KV Kortrijk - Zulte Waregem.

Pedersen opnieuw achter de kazerne

Nicklas Pedersen vertrok deze zomer na een heuse transfersoap met slaande deuren bij KV Mechelen. Enkele leden van het bestuur wilden de technisch vaardige aanvaller niet zomaar laten gaan. Pas nadat Pedersen dreigde met juridische stappen kwam men tot een akkoord met AA Gent. Die dreiging schoot bij de fans in het verkeerde keelgat en dat lieten ze toen al blijken op een spandoek. P€d€r$€n stond er te lezen. We mogen dus een warm welkom verwachten voor de voormalige Kakker.

Kan Oostende nog een reus verslaan?

Dit weekend hebben evenveel wedstrijden op zaterdag als op zondag, iets wat niet zo heel vaak voorvalt. Op zaterdag kijken we vooral uit naar de West-Vlaamse confrontatie tussen Club Brugge en KV Oostende. De kustboys blaken van zelfvertrouwen na de knappe 4-0 overwinning tegen Racing Genk. Ook Club zal in eigen huis met een goed gevoel beginnen. Het versloeg Lokeren vorig weekend met 0-3, ook al was het verschil kleiner dan de score liet uitschijnen.

De Zuid-Oost-West-Vlaamse derby

Kortrijk en Waregem, twee steden op een boogscheut van elkaar en allebei hebben ze een ploeg in eerste nationale. Zondag staat de derby tussen beiden op het programma. Nog opmerkelijker: allebei doen ze het al enkele jaren goed en zo groeiden de onderonsjes uit tot een pittig kijkstuk. KV Kortrijk mag in eigen huis proberen om het hoger geklasseerde Zulte Waregem een nederlaag aan te smeren. Op het spel: de strijd om Play-off I en, misschien nog belangrijker, bragging rights in de regio.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties