Witsel behoedt Zenit van pijnlijke nederlaag

Joris De Wolf
| 6 reacties

Zenit Sint-Petersburg heeft op de achttiende speeldag in de Russische competitie 1-1 gelijk gespeeld op het veld van Terek Grozny. Met een laat doelpunt behoedde onze landgenoot Axel Witsel Zenit van een pijnlijke nederlaag.

Na de recente een op negen in de Russische competitie had leider Zenit Sint-Petersburg wat goed te maken op het veld van de voorlaatste in de stand, Terek Grozny. Bij de bezoekers stonden er twee Belgen aan de aftap,Nicolas Lombaerts en Axel Witsel. Lombaerts werd vlak voor de rust vervangen, het is nog niet geweten of hij zich geblesseerd heeft.

Het was wachten tot de tweede helft vooraleer het eerste doelpunt viel. Lebedenko verschalkte vijf minuten na de pauze Zenit-doelman Lodygin. Zenit drong aan en het was Axel Witsel die een kwartier voor het einde van de wedstrijd de gelijkmaker. Van buiten de zestien ramde hij de bal in het doel.

De bezoekers uit Sint-Petersburg maakten nadien nog het meeste aanaspraak op de overwinning. Met een staalhard schot van Hulk pakte Zenit nog bijna de overwinning mee naar huis, maar thuisdoelman Godzyur redde knap.