Rednic deelt geen cadeau's uit: "Padt start"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Rednic deelt geen cadeau's uit: "Padt start"
Foto: © SC

Vanavond staat Sergio Padt opnieuw tussen de Gentse palen. Mircea Rednic wil immers vooral vasthouden aan de defensie die het goed deed tegen KV Mechelen. Frank Boeckx zal dus nog iets langer moeten wachten op een kans.

Sander De Graeve in Gent

Vaak krijgt in de bekercampagne de tweede doelman een kans. Bij Gent zal Padt toch in de goal staan morgen. "Frank Boeckx was vorige week wat ziekjes en het team draait nu goed. Ik wil niet te veel veranderen." Hij wil duidelijk de flow van de drie overwinningen houden.

Rednic komt dichter en dichter bij zijn typeploeg. Op het middenveld heeft de Roemeen zijn pionnen gevonden. Neto, Van Der Bruggen en Dejaegere dragen momenteel de voorkeur weg. Toch krijgt David Hubert vanavond een kans. "Ik denk eraan om David een kans te geven, ja", aldus Rednic gisteren.

De middenvelders krijgen binnenkort concurrentie van Lepoint, als er voldoende verdedigers fit zijn. Arzo vloog al naar de B-kern en Zukanovic en Gonzalez Pirez komen net terug uit blessure. "Lepoint is een concurrent voor de middenvelders. Het zijn allemaal vechters, dat heb je nodig in een ploeg als de onze." Intussen wordt jeugdproduct Jari Vandeputte opnieuw in de wachtkamer geplaatst.

"Ik heb een spits in de diepte nodig"

De Roemeen hoopt verder dat zijn aanvallers eens beginnen te renderen. "Onze spitsen hebben voor ze hier kwamen al veel goals gemaakt. Dat is nu een probleem. Ik kan niet terug naar de 4-4-2, het moet blijken na januari of dat mogelijk is. Ik heb een spits in de diepte nodig en Hannes, Renato, Brecht en Christophe zijn op het middenveld niet aanvallend genoeg voor dat systeem."

Hij zoekt ook nog een snelle spits. "Privat en Pedersen zijn allebei eerder pivots, elk op hun manier. Ik heb iemand nodig die in de diepte kan duiken. Kola? Op dit moment praten we niet over hem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties