Reactie Skúlason: "Europa League ging op en neer als rollercoaster"

Skúlason: "Europa League ging op en neer als rollercoaster"
Foto: © SC

Zulte Waregem leek gisterenavond op weg naar een Europese lente, maar in het slotkwartier bleek de koude Belgische winter de realiteit voor Essevee. Alle spelers baalden als een stekker, zo ook de IJslander Olafur Skúlason.

Aernout Van Lindt in Brugge

“Dit is een grote ontgoocheling”, begint Olafur Skúlason zijn betoog. “Het leek alsof we het onder controle hadden. Toen kwam er een penaltyfase. Ik heb het zelf niet goed gezien, dus kan niet zeggen of het terecht was.”

Zulte Waregem speelde niet afwachtend, vond de middenvelder: “Het was een zeer tactische wedstrijd, dat wel. Kazan is verdedigend zeer sterk, maar wij wilden geen negatieve wedstrijd spelen. We hadden het balbezit en hadden het spel in handen. We wisten dat een draw genoeg was en we wilden het in eigen handen houden.”

Europa League was een rollercoaster”

Maar uiteindelijk verloor Essevee toch en zo ligt het uit het Europese verhaal voor dit seizoen: “We moeten ons nu focussen op de competitie en de Beker van België. Dit is een bittere pil, maar het ging al een tijdje op en neer in de Europa League. Het was als een rollercoaster.”

De IJslander gaf wel al een aanzet richting hoop op de toekomst: “We moeten dit nu zo snel mogelijk uit ons systeem krijgen, we hebben al eerder getoond dat we dat kunnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties