Engeland: Chelsea en Everton doen wat moet

Koen Donvil
| 1 reacties

In Engeland won Manchester City eerder vandaag al met zware 6-3 cijfers van Arsenal. Vanmiddag stonden er nog vijf wedstrijden op het menu met uiteraard enkele Belgen aan de aftrap. Zo stonden Hazard en Lukaku in de basis bij hun clubs, die allebei wonnen.

Everton-Fulham 4-1

Everton, met Lukaku in de basis en Mirallas op de bank, kwam halfweg de eerste helft op een 1-0 voorsprong via Osman. Na de pauze bracht Berbatov de bezoekers vanop de stip verrassend langszij. Vanaf dan drukte Everton door en daar werden ze in het laatste kwartier voor beloond. Coleman, Barry en Rode Duivel Mirallas in blessuretijd duwden Fulham nog wat dieper in de put. The Toffees nestelen zich door die zege nog steviger in de kop van de rangschikking.

Chelsea-Crystal Palace 2-1

De thuisploeg, met Hazard in de basis en De Bruyne in de tribune, begon goed aan de partij. Na een kwartier schoot Willian op de paal, maar Torres benutte de rebound en zette The Blues op voorsprong. Een kwartier later zorgde Chamakh dat de bordjes weer gelijk hingen, maar nog voor de pauze deed Ramires Stamford Bridge opnieuw opveren met een knap schot van buiten de zestien.  De assist kwam van Eden Hazard. Palace, waar een trainerswissel gezorgd had voor 6 op 6, probeerde in de tweede helft de bakens te verzetten, maar Chelsea hield de punten thuis.