Interview Dury: "Hazard en Malanda blijven"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Dury: "Hazard en Malanda blijven"
Foto: © SC

Zulte Waregem lijkt goed op weg om ook dit seizoen mee te doen voor de prijzen. Dé hamvraag blijft echter of het Thorgan Hazard en Junior Malanda na de winterstop nog in de eigen rangen kan houden. Francky Dury heeft er alleszins een goed oog in.

Sander De Graeve in Aalst

"In het geval van Malanda is de situatie duidelijk. In het contract was de voorwaarde ofwel overwinteren in Europa, ofwel op 5 punten staan van de koppositie. Dan blijft Malanda. Natuurlijk is er ruimte voor onderhandeling", aldus Dury.

Van Thorgan Hazard is de oefenmeester van Zulte Waregem 100% zeker dat hij blijft. "Thorgan blijft. Hij is zo gefocust op zijn ontwikkeling. Hij wil absoluut die Play-offs spelen, dan heeft hij nog tien geweldige matchen. Daarna laat ik hem los. Dan moet hij niet meer blijven, dan mag hij bij wijze van spreken niet meer blijven."

"Anderhalf jaar terug was Thorgan 'de broer van'"

"Ik herinner me de Thorgan die anderhalf jaar geleden aankwam bij Zulte Waregem. Toen was dat 'de broer van Eden.' Hij heeft zich sindsdien enorm ontwikkeld." Dury is ervan overtuigd dat ook Malanda zal blijven. "Als de focus op de ontwikkeling van de speler ligt, moet hij blijven."

Dury kwam nog even terug op het eigenaardige contract van Malanda. "Ik begrijp Aad De Mos toen hij in Extra Time zei dat contract niet te begrijpen. Als we de laatste wedstrijd op Anderlecht verliezen, verliezen we niet enkel drie punten, maar ook een speler."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties