Lyon eerste kwartfinalist na spektakel in laatste halfuur

Caroline Tonnelier

Olympique Lyon heeft zich als eerste geplaatst voor de kwartfinales van de Coupe de la Ligue. De ploeg van coach Garde haalde het met 3-2 van Reims. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

De bezoekers uit Reims hadden het moeilijk in het begin van de wedstrijd, maar Lyon speelde te slordig om het verschil te kunnen maken. Gaandeweg knokten de bezoekers zich dan ook beter in de wedstrijd, zonder reëel doelgevaar te kunnen creëren echter. Aan de pauze stond het dan ook nog steeds 0-0.

Vijf doelpunten tussen minuut 58 en 87

Net voor het uur brak de wedstrijd pas echt los. Gomis opende met een kopbal de score en amper drie minuten later verdubbelde Lacazette de voorsprong voor de thuisploeg. Ondanks deze opdoffer gaf Reims zich nog niet gewonnen. Amper enkele minuten later bezorgde Oniangue zijn team opnieuw hoop. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar het was integendeel Lyon dat de score verder opdreef. Met een knap schot leek Gourcuff de wedstrijd te beslissen.

Toch werd het nog even spannend in het Stade de Gerland. Minder dan vijf minuten voor het einde van de wedstrijd bracht Ayité vanop de strafschopstip het verschil opnieuw terug tot één doelpunt. Verder kwam de ploeg uit de champagnestad echter niet meer, waardoor Lyon een verdiende zege pakte.