Mexicanen pakken vijfde plaats op WK voor clubs

Caroline Tonnelier

Op het WK voor clubs werd vandaag het duel tussen Al-Ahly en CF Monterrey afgewerkt. Inzet was de vijfde plaats in het tornooi. De Mexicanen haalden het met duidelijke 1-5 cijfers.

CF Monterrey heeft in schoonheid afscheid genomen van het WK voor clubs. Al in de eerste helft namen de Mexicanen afstand van hun tegenstander uit Egypte. Na amper drie minuten keek Al-Ahly al tegen een achterstand aan na de openingstreffer van Cardozo. De reactie van de Egyptenaren liet echter niet lang op zich wachten. Meteab bracht zijn team vijf minuten later immers alweer langszij.

1-4 aan de rust

In het tweede kwart van de wedstrijd ging het echter snel. Op aangeven van Cardozo zorgde Delgado halfweg de eerste helft voor de 1-2 en amper vijf minuten later zette Lopez de Egyptenaren op twee doelpunten achterstand. Monterrey bleef verder aandringen en aan de pauze stonden er al zware 1-4 cijfers op het bord. Op slag van rust tekende Chileens international Suazo voor de vierde Mexicaanse treffer.

Wedstrijd gespeeld, maar toch had Monterrey er nog niet genoeg van gekregen. In de tweede helft prikte Delgado zijn tweede treffer tegen de netten. De Argentijn, die tussen 2008 en 2011 nog voor Lyon speelde, werd op die manier topschutter aller tijden van het WK voor clubs.