Niet alleen Genk snakt naar winterstop

Caroline Tonnelier
| 2 reacties
Niet alleen Genk snakt naar winterstop
Foto: © SC

In eigen land snakt bekerwinnaar RC Genk overduidelijk naar de winterstop. De Limburgers haalden een dramatische 3 op 18. Ook in het buitenland lijken enkele teams echter op hun tandvlees te zitten.

Door Caroline Tonnelier

RC Genk: 3 op 18

Sinds begin november kon Genk in de competitie alleen nog de volle buit pakken tegen OH Leuven. Alle andere wedstrijden gingen verloren. Alleen de Europa League en de beker waren nog lichtpuntjes in de donkere voorbije anderhalve maand voor de Genkies

Het aanhoudende blessureleed en de overvolle kalender zijn ongetwijfeld factoren die meespelen in de spectaculaire terugval van RC Genk. Door de tegenvallende resultaten is het vertrouwen bovendien ook ver te zoeken bij de ploeg van Mario Been. Als we een kijkje nemen over de grenzen, zijn de Limburgers nochtans in goed gezelschap.

Borussia Dortmund: 4 op 18

Voor de verliezende finalist van de Champions League van vorig seizoen komt de winterstop niets te vroeg. Net als Genk kon Borussia behalve in Europa nog maar weinig tonen de laatste weken. De laatste overwinning in de competitie dateert al van eind november op het veld van Mainz.

Voordien had de ploeg van Klopp ook al twee opeenvolgende nederlagen geleden in de Bundesliga.  In december pakte Borussia amper één punt uit drie wedstrijden. De balans is dan ook amper beter dan die van Genk: 4 op 18. Ook de ploeg uit Dortmund kende een bijzonder druk 2013, en bovendien had ook Klopp heel wat puzzelwerk omwille van blessures.

AZ: 2 op 18

Bij onze noorderburen zien we een gelijkaardige situatie. AZ Alkmaar, dat net als Genk nog op drie fronten actief is, doet het zelfs nog slechter dan de Limburgers. In december kon de ploeg van Maarten Martens geen punt pakken in de eigen competitie. Dieptepunt was de zware 1-5 nederlaag op het veld van Heerenveen gisteren.

De laatste overwinning van AZ in de Eredivisie dateert zelfs al van begin november, toen het 2-0 werd tegen ADO Den Haag. Sindsdien pakte de ploeg uit Alkmaar een dramatische 2 op 18, waardoor de ploeg intussen is weggezakt naar de zevende plek. Zelfs PSV, toch dé ploeg in crisis in Nederland, kan straks over AZ springen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties