Opnieuw nipte zege voor Manchester City

Caroline Tonnelier
| 6 reacties

Manchester City behaalde net als de voorbije wedstrijden een nipte zege op deze 20e speeldag in de Premier League. De ploeg van Pellegrini haalde het met 2-3 op het veld van Swansea.

Bij City stond Kompany als enige Belg in de basis. Boyata startte op de bank, terwijl bij de thuisploeg ook Lamah moest hopen op een invalbeurt. Enkele minuten na de aftrap mocht die laatste zich al opmaken om in het veld te komen na de blessure van Pablo Hernandez. Op dat moment had zijn team al een eerste waarschuwing uitgedeeld aan City. Een poging van Bony strandde op de buitenkant van de paal.

1-1 aan de pauze

Het was in de beginfase echter het enige wapenfeit van Swansea, want het waren vooral de bezoekers die het initiatief namen. Nog voor het kwartier opende Fernandinho de score met zijn eerste doelpunt van het seizoen. Swansea aasde vooral op de counter, maar dwong op die manier ook behoorlijk wat kansen af. De thuisploeg werd in de blessuretijd van de eerste helft beloond met de gelijkmaker van Bony. De spits scoorde vanuit buitenspelpositie, maar het doelpunt werd goedgekeurd.

Na de pauze bezorgde Yaya Touré met een afgeweken schot zijn team opnieuw een voorsprong en een tiental minuten later leek de zege binnen voor The Citizens. Het was Kolarov die de 1-3 op het bord zette. Kompany en co kwamen niet echt meer in de problemen, al werd het in de absolute slotfase nog even spannend. Bony trapte in blessuretijd de aansluitingstreffer voorbij Hart, maar verder kwam Swansea niet meer.