Interview Trainer Foeke Booy over succesvolle eerste seizoenshelft bij GA Eagles

Tamara Vereecken
| 2 reacties
Trainer Foeke Booy over succesvolle eerste seizoenshelft bij GA Eagles
Foto: © SC

Voor een terugblik op het voorbije jaar gaan we dit keer over de grens, meer bepaald naar Nederland. Voetbalkrant.com sprak met Foeke Booy die momenteel met GA Eagles de tiende plaats bezet in de competitie bij onze Noorderburen.

Door Tamara Vereecken

In België kennen we Foeke Booy natuurlijk nog als ex-speler van Club Brugge en als trainer van Cercle Brugge. Die laatste passage was geen denderend succes voor de Nederlander, hij werd na amper vijf maanden al opnieuw op straat gezet. 

Toen hij begin dit seizoen aan de slag ging als trainer van Go Ahead Eagles, promovendus in de Eredivisie in Nederland, wilde Booy geen té hoge verwachtingen zetten. Hij vertelde toen in een interview aan onze redactie dat het behoud dit seizoen het eerste streefdoel moest zijn. Een half jaar later lijkt het alsof dat doel wel degelijk bereikt zal worden, meer nog : GA Eagles lijkt een onverwacht rustig seizoen te beleven en staat veilig in de middenmoot.

Daar moet de coach heel tevreden mee zijn?
“Ja, zeker weten! We hebben tot nu toe elk punt dik verdiend, vind ik. Enkel thuis tegen Feynoord maakten we in de slotfase nog gelijk, die 2-2 was misschien wel wat gestolen. Maar verder hebben we echt voor elk punt gestreden.” 

Voor het seizoen was er wat onzekerheid, hoe verklaart u dat het nu toch goed loopt?
“De speelwijze slaat aan. Kijk, we wilden ons handhaven maar liefst wel met goed voetbal, creativiteit en initiatief. Het was ons doel een manier van spelen op de mat te brengen waarmee GA Eagles en z’n fans zich graag vereenzelvigen. In die visie hebben de club en ik mekaar destijds gevonden en daarmee zijn we aan de slag gegaan. Het is geweldig om te zien hoe de groep daarop reageerde en daardoor te staan waar we nu staan.” 

Ongetwijfeld, want een eenvoudige opdracht is het zeker niet. Kijk maar naar die andere nieuwkomer in de Eredivisie, Cambuur. Zij staan momenteel voorlaatste.
“Het verschil met die ploegen is dat wij tot op heden nog geen zwakke fase hebben doorgemaakt. We verloren in die 18 wedstrijden eenmaal twee keer na mekaar, maar nooit meer dan dat. En na een verlies pakten we altijd direct weer punten. Die stabiliteit heb je nodig om het op het einde te kunnen redden. Dat moeten we zeker proberen aan te houden, want er komen nog 16 spannende wedstrijden - de buit is nog lang niet binnen.”

U blijft voorzichtig, betekent dit dat u graag versterking zou halen tijdens de winterstop om die resterende matchen vol te kunnen aanvatten?
“We hebben de kleinste begroting van de hele Eredivisie en mede daardoor ook niet de breedste kern. Dat wisten we natuurlijk op voorhand en het was ook de uitdaging om het met deze groep te redden. Er is ook nu geen ruimte of budget om nieuwe mensen bij te halen, dat is me ook eerlijk gecommuniceerd. Geen probleem, we werken gewoon met deze spelers keihard verder: mijn groep is talentvol, ambitieus en intussen goed op elkaar afgestemd.” 

Wij spraken ook nog met Foeke Booy over de rest van de Nederlandse competitie en het verschil met het Belgische systeem. Dat deel van het interview kunt u morgen lezen op Voetbalkrant.com.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties