De winterkoopjes van de Jupiler Pro League: verdedigers

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
De winterkoopjes van de Jupiler Pro League: verdedigers
Foto: © SC

De wintermercato is van start gegaan. De koopstorm wordt later verwacht, maar vooralsnog blijft de geruchtenmolen vrolijk draaien. Voetbalkrant.com lijst de komende dagen dan ook 'de koopjes' uit de Jupiler Pro League op. Vandaag vervolgen we met de middenvelders.

Door Cédric De Volder

In onze pintjesliga zitten nogal wat verdedigers die hun waarde eerder al hebben bewezen op de bank. Sommigen kregen van hun club zelfs te horen dat ze op zoek moeten naar een nieuwe werkgever. Maar wie zijn die mannen?

De meest verrassende naam uit dat lijstje is ongetwijfeld Rémi Mareval. De 30-jarige Fransman werd in 2011 onder luid tromgeroffel weggeplukt bij Zulte Waregem. Maréval paste zich aanvankelijk goed aan in het toenmalige Jules Ottenstadion, maar verwerkte de verhuis naar de Ghelamco Arena niet al te best.

De komst van Mircea Rednic - die een grove borstel gebruikte in de Arteveldestad - was ook voor Maréval de doodsteek. De flankverdediger mag De Buffalo's zelfs niet vervoegen op stage. Ook wedstrijden afwerken met het B-team zit er zelfs niet meer in.

Met Carlos Diogo blijven we meteen in Gent. De Braziliaan startte het seizoen uitstekend en ontpopte zich in de beginperiode van voetbaljaargang 2013 - 2014 zelfs eventjes tot topscorer bij de Oost-Vlamingen.

Ook voor de flankverdediger geldt het verhaaltje van Franck Boeckx, David Hubert en Maréval. Rednic heeft het niet begrepen op Diogo en hij mag opkrassen. De Braziliaan zou nochtans bij menig eersteklasser zijn mannetje kunnen staan.

Club Brugge liet ondertussen weten dat Fredrik Stenman mag uitkijken naar een andere werkgever. Vooral de blessuregevoeligheid van de Zweed is een doorn in het oog van Michel Preud'homme.

Stenman verzamelde vorig seizoen speelminuten in zo'n twintig wedstrijden, maar kwam in deze voetbaljaargang nog niet in actie. Wellicht keert de 30-jarige verdediger terug naar zijn thuisland.

Tenslotte verdient ook Jeroen Simaeys een vermelding in deze rubriek. De voormalige aanvoerder van KRC Genk moet niet vertrekken uit de Cristal Arena, maar heeft ook niet onmiddellijk uitzicht op een basisplaats.
 
De verdediger kampte de voorbije seizoenen met allerlei kwaaltjes en zag in de tussentijd hoe Kara Mbodji en Kalidou Koulibaly uitgroeiden tot absolute sterkhouders in de Limburgse afweer. Het hoeft dan ook geen betoog dat Simaeys zijn plaats op het hoogste seizoen meer dan waard is.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties