De winterkoopjes van de Jupiler Pro League: middenvelders

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
De winterkoopjes van de Jupiler Pro League: middenvelders
Foto: © SC

De wintermercato is van start gegaan. De koopstorm wordt later verwacht, maar vooralsnog blijft de geruchtenmolen vrolijk draaien. Voetbalkrant.com lijst de komende dagen dan ook 'de koopjes' uit de Jupiler Pro League op. Vandaag vervolgen we met de middenvelders.

Door Cédric De Volder

In onze pintjesliga zitten er ook middenvelders die hun waarde eerder al hebben bewezen op de bank. Sommigen kregen van hun club zelfs te horen dat ze op zoek moeten naar een nieuwe werkgever. Een kleine kanttekening: in tegenstelling tot de andere linies zijn 'de middenvelders op overschot' eerder dun gezaaid.

Vooral het verhaal van David Hubert is opvallend. De Brusselaar herlanceerde zijn carrière in 2013 bij KAA Gent nadat hij bij KRC Genk op een dood spoor was verzeild. Mircea Rednic had echter geen boon voor de middenvelder en liet hem weten dat hij niet mee hoefde op winterstage.

Michel Louwagie floot zijn oefenmeester echter terug en liet verstaan dat Hubert simpelweg een speler van De Buffalo's bleef. Enig probleem: het vertrouwen van de speler is aangetast. Een club met feeling kan er dus een uitstekende zaak aan doen door een babbeltje te slaan met Hubert.

Ook het verhaal van Demy de Zeeuw kent rare wendingen. De voormalig Nederlands international wordt door RSC Anderlecht al sinds januari 2013 gehuurd bij Spartak Moskou. De middenvelder - die werd gehaald om Lucas Biglia te vervangen - kon de torenhoge verwachtingen echter nooit inlossen.

De Nederlander ging bovendien een aantal keren in conflict met John van den Brom en bezegelde op die manier zijn eigen lot. De Zeeuw heeft nog een contract tot het einde van het seizoen in Rusland, maar zal daar wellicht geen minuut meer spelen. En ook in het Astridpark is het over and out.

Jordy Croux is misschien een vreemde eend in deze bijt, maar maakt ook aanspraak op de titel 'koopje'. De middenvelder annex flankaanvaller van KRC Genk stond bij aanvang van de voetbaljaargang voor het seizoen van de doorbraak. Daar kwam echter weinig van in huis.

Dus stellen we ons de vraag of een uitleenbeurt geen mooi alternatief zou zijn voor de 19-jarige Croux. Op die manier kan de youngster ervaring opdoen op het hoogste niveau. Zou het ondertussen al donderen in Oostende of Kortrijk?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties