Januzaj dirigeert Manchester naar drie punten

Leander Mespreuve
| 3 reacties

Manchester United kon in de vooravond de drie punten thuishouden tegen Swansea City, al moest de thuisploeg zwoegen voor de punten. Januzaj was alweer de dirigent op het middenveld bij de thuisploeg. 'The Red Devils' blijven zevende in de stand.

Manchester United, met Adnan Januzaj in de basis, kende een moeilijke avond tegen het stugge Swansea. In de eerste helft was het tempo van de thuisploeg ondermaats, waardoor de bezoekers kinderlijk eenvoudig overeind bleven.

United kreeg de beste kans via Danny Welbeck, die de 1-0 op het bord had moeten brengen. Januzaj krulde even daarvoor nog een vrije trap tegen de dwarsligger. Cijfers zeggen niet altijd evenveel, maar Swansea had in de eerste 45 minuten maar liefst 65% balbezit. Nooit eerder vertoond op Old Trafford. 0-0 was de billijke ruststand.

Na de break schoot ManU, onder impuls van een sterke Januzaj, als een raket uit de startblokken. Antonio Valencia verloste de thuisploeg nadat Kagawa een voorzet van Januzaj gepareerd zag worden door de bezoekende goalie.

United was gelanceerd, want tien minuten later stond de dubbele voorsprong al op de tabellen. In de eerste helft miste hij een dot van een kans, maar dit keer mocht de afwerking van Welbeck wel gezien worden. Het zesde doelpunt in zijn zes laatste optredens voor de jonge international. Opnieuw was het voorbereidende werk grotendeels van de voet van Adnan Januzaj, die steeds belangrijke wordt voor het team van David Moyes.

Manchester had de partij nu volledig in handen en kreeg nog enkele kansen. Het bleef echter bij 2-0. United blijft zevende in de stand, op 9 punten van leider Chelsea, dat vanmiddag won op het veld van Hull City.