Moet de top zes zich versterken: RSC Anderlecht

Timothy Collard
Timothy Collard
| 13 reacties
Moet de top zes zich versterken: RSC Anderlecht
Foto: © SC

De transfermercato trok zich op 1 januari opnieuw op gang en enkele clubs sloegen al een eerste slag(je). Ook bij de clubs uit de topzes van de Jupiler Pro League gonst het van de geruchten. Maar welke club moet dringend nog gaan shoppen? Vandaag bespreken we Anderlecht.

Door Timothy Collard

Anderlecht koos in het tussenseizoen resoluut voor een overgangsseizoen en zette voor de jaarwisseling in op jeugdig talent. Tijdens deze wintermercato hoopt paars-wit zich echter te versterken met minsten één grote vis. Maar voor wie zal de huidige nummer twee uiteindelijk gaan? Voetbalkrant.com vroeg het aan analist Franky Van Der Elst.

"Als paars-wit Hazard strikt, dan schieten ze dé absolute hoofdvogel af"

Vooral de naam van Thorgan Hazard circuleert in de wandelgangen van het Astridpark. Anderlecht zou de spelmaker van Zulte Waregem – nog steeds eigendom van Chelsea -  anderhalf jaar willen huren. “Als ze Hazard strikken, dan schieten ze dé absolute hoofdvogel af” begint Van Der Elst.

“Ze houden zich in Brussel voorlopig op de vlakte, maar volgens mij werken ze achter de schermen keihard aan de transfer van Hazard. De rol van Chelsea in dit verhaal is vanzelfsprekend cruciaal. Het is ook nog maar de vraag of dat huurcontract met Zulte Waregem zomaar kan herzien worden. Het zal hoe dan ook iets van lange adem zijn, maar Anderlecht heeft natuurlijk tijd tot 31 januari.”

"Anderlecht gaat écht wel iets doen in januari"

En wat als de regerende landskampioen toch naast de belofteninternational pakt? “Als ze er niet in slagen om Hazard vast te leggen, dan moeten ze andere pistes bewandelen. Maar Anderlecht gaat écht wel iets doen in januari.”

“Voor het seizoen werd aangegeven dat dit een overgangsjaar zou worden en zo kwamen verschillende jonkies aan spelen toe. Ze ruiken nu echter hun kans op een nieuwe titel, mits een paar versterkingen. Anderlecht zal aan het einde van deze transferperiode het meest versterkt zijn”, besluit Van Der Elst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties