Lille laat tweede plaats liggen

Caroline Tonnelier
| 2 reacties

Lille is er niet in geslaagd te profiteren van het puntenverlies van Monaco. De ploeg uit Noord-Frankrijk ging op eigen veld met 1-2 onderuit tegen Reims en mist daardoor de kans om op gelijke hoogte te komen van de Monegasken.

Alle doelpunten vielen in de laatste twintig minuten van het duel. Ondanks een duidelijk overwicht van de thuisploeg was het Reims dat in de 73e minuut de score opende. Het was Fortes die als eerste de weg naar de netten vond. Drie minuten later volgde zijn ploegmaat Krychowiak zijn voorbeeld.

Invaller Origi moest nog proberen het tij te keren voor Lille. Enkele minuten voor het einde bracht Weber de spanning terug in de match. Met een owngoal bezorgde hij de tegenstander de aansluitingstreffer. Verder kwam Lille echter niet meer, waardoor het voor het eerst sinds 1959 een thuisnederlaag opliep tegen Reims. De ploeg van coach Girard blijft derde, met zeven punten achterstand op PSG en twee op Monaco.