Clement staat voor derde opdracht, derde keer tegen Anderlecht

Timothy Collard
Timothy Collard
| 18 reacties
Clement staat voor derde opdracht, derde keer tegen Anderlecht
Foto: © SC

Philippe Clement staat zo goed als zeker voor zijn derde opdracht in de Jupiler Pro League als 'T1' bij Club Brugge. Er hangt Michel Preud'homme een schorsing boven het hoofd en wellicht neemt zijn assistent het voor de derde keer op tegen Anderlecht.

Er hangt Michel Preud’homme andermaal een schorsing boven het hoofd. De oefenmeester van Club vloog aan het einde van de partij tegen Lierse naar de tribunes en kreeg inmiddels een voorstel van twee speeldagen in de tribune. Tegen die beslissing ging blauw-zwart al in beroep.

Clement vs Anderlecht: deel 3

Ondanks het beroep van blauw-zwart is de kans toch vrij groot dat zondag tegen Anderlecht niet Michel Preud’homme, maar wel Philippe Clement T1 is. Opmerkelijk feit: Clement leidde eerder al twee partijen in de competitie en, jawel, telkens was de rivaal uit Brussel de tegenstander.

Pijnlijke nederlaag in het Astridpark

Aan zijn eerste klus als hoofdcoach denkt de voormalige Rode Duivel liever niet meer terug. Hij moest depanneren nadat Club Brugge Georges Leekens de laan uitstuurde. Blauw-zwart ging met zware 6-1-cijfers onderuit in het Astridpark en Clement moest het allemaal met lede ogen aanzien.

Revanche in Jan Breydel

Ook dit seizoen mocht Clement de honneurs waarnemen tegen paars-wit. De assistent-coach van de Bruggelingen nam revanche voor de pijnlijke nederlaag van het jaar ervoor: Club Brugge nam na een sterke partij de maat van Anderlecht met 4-0.

Komend weekend mag Clement het nog een keer proberen tegen de regerende landskampioen. Kan hij ook revanche nemen in het Astridpark? Afspraak komende zondag om 18u.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties