Transfer van de week: Kevin De Bruyne

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Transfer van de week: Kevin De Bruyne
Foto: © SC

Het zijn drukke dagen voor de zaakwaarnemers van profvoetballers. De geruchtenmolen draait op volle toeren en tal van spelers worden aan diverse clubs gelinkt. Tijdens deze koopjesperiode stelt Voetbalkrant.com u na ieder weekend 'De Transfer van de Week' voor.

Door Timothy Collard

Wachten op grote slag in Jupiler Pro League

In België onder meer de volgende transfers: KRC Genk legde de transfervrije Sekou Cissé vast. AA Gent plukte Danijel Milicevic dan weer weg bij Charleroi, terwijl KV Mechelen Milos Kosanovic strikte. Op een grote vis is het op dit moment nog altijd wachten. Thorgan Hazard is tot op heden nog steeds niet van Anderlecht en Zulte Waregem zet alles in het werk om hem te houden.

De Bruyne eindelijk uit lijden verlost

Vorige week zetten we Radja Nainggolan nog in de schijnwerpers, deze week is het de beurt aan een andere landgenoot. Kevin De Bruyne zat de voorbije maanden op een zijspoor bij Chelsea en had zijn zinnen al een tijdje op een transfer gezet.

Nu wél vertrouwen

De Bruyne wil de komende maanden immers vaak aan spelen toekomen met het oog op het WK. Op Stamford Bridge voelde de Rode Duivel weinig vertrouwen, iets wat een speler als hij net nodig heeft om op het hoogste van zijn kunnen te presteren.

Dat VfL Wolfsburg meer dan 20 miljoen neertelt voor onze landgenoot, is een mooi voorbeeld van vertrouwen. Als een club zo’n bedrag neertelt voor een speler, dan is dat niet om hem op de bank te zetten. Neen, De Bruyne werd gehaald om de groenhemden naar een nog hoger niveau te tillen in de toekomst.

De Bruyne keert dus terug naar de Bundesliga. Daar vertolkte hij vorig seizoen reeds een glansrol, toen hij op huurbasis uitkwam voor Werder Bremen. De Rode Duivel toonde er aan dat hij heel beslissend kan zijn. Hij was goed voor 10 doelpunten en 9 assists in de competitie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties