Alessio Staelens: "Discussies over voetbal zijn in onze familie net iets feller"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Alessio Staelens: "Discussies over voetbal zijn in onze familie net iets feller"
Foto: © SC

In de eindronde vorig jaar mocht hij al eens starten, maar afgelopen weekend debuteerde Alessio Staelens op het allerhoogste niveau. Voetbalkrant.com wilde eens weten hoe het is om dag in dag uit met je vader op het trainingsveld te staan.

Een speler die gecoacht wordt door zijn vader, het is en blijft een unieke situatie in onze eerste klasse. Ondanks de familieband wist de 19-jarige middenvelder pas kort voor de aftrap dat hij effectief zijn debuut zou maken. “Je bereidt je er tijdens de week wel op voor, maar je bent pas echt zeker als je naam op het wedstrijdbord verschijnt. Achteraf was de familie niet té uitbundig, want uiteindelijk heb je met 0-3 verloren. Gelukkig kan mijn pa zo’n verloren partij tegen een betere tegenstander snel een plaats geven.”

De familie Staelens ademt echt voetbal uit. “Voetbal is in vele gezinnen een vast gespreksonderwerp, dat is bij ons nog net iets feller. Daar komt nog eens bij dat mijn zus Daphne een relatie heeft met Bergen-verdediger Daan Van Gijseghem.”

"Vanwaar de naam Alessio? Alessandro vonden mijn ouders te lang"

Vader en zoon samen in de kleedkamer, dat kan niet anders dan voor hilariteit zorgen onder de ploegmakkers. “Binnen de groep worden er wel grappen over uitgehaald. Toen ik vorig jaar onder Bob Peeters eens liet vallen dat ik een carrière als die van mijn vader wel zie zitten, sprak de reactie van Bob boekdelen: jouw vader heeft de Gouden Schoen gewonnen, je kan er dus maar beter snel aan beginnen!”

Vader Lorenzo, zoon Alessio. Het is frappant dat de mannen binnen het gezin Staelens een Italiaans getinte naam dragen. “Ik heb het ooit wel eens gevraagd waarom de keuze op Alessio is gevallen, maar een eenduidige verklaring hebben ze mij er nooit voor gegeven. Hun voorkeur ging naar Alessandro, maar die naam vonden ze uiteindelijk te lang.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties