Pro League niet weigerachtig tegenover gebruik videobeelden

Nicola Cantoro
| 0 reacties
Pro League niet weigerachtig tegenover gebruik videobeelden
Foto: © SC

Het gebruik van videobeelden voor het bestraffen van zware overtredingen lijkt niet langer een fabeltje. De Pro League (belangenvereniging van de eersteklasseclubs nvdr.) zal het voorstel dat Standard gisteren op zijn site postte ernstig nemen. Dat zegt voorzitter van de Pro League Michel Dupont.

Standard had gisterenmiddag een voorstel gelanceerd op zijn website om ‘fouten in het profvoetbal eerlijk te sanctioneren’, met een knipoog naar het geval Ruytinx/Carcela. De Rouches pleitten in hun voorstel voor een gebruik van videobeelden in deze moderne tijden. Internationale bedrijven, gespecialiseerd in sportanalyse, zouden de videobeelden dan moeten beoordelen.

Michel Dupont, voorzitter van de Pro League, reageerde op het voorstel van de Luikse club en zegt niet weigerachtig te staan tegenover nieuwe, constructieve voorstellen. "Het voorstel dat Standard gisteren publiceerde, past binnen de discussies die we vrijdag gevoerd hebben", zegt Michel Dupont. "We staan positief tegenover alle voorstellen die constructief kunnen zijn, dus ook tegenover dit specifieke voorstel." Of het voorstel ook effectief zal worden aangenomen is nog afwachten voor de Rouches.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties