Standard walst over tien Bruggelingen en zet concurrentie op tien punten

Standard walst over tien Bruggelingen en zet concurrentie op tien punten
Foto: © SC

Standard heeft zijn titelambities nogmaals uitgesproken op het veld, door met kinderlijk gemak voorbij Cercle Brugge te gaan. Zeker in de tweede helft tegen tien bezoekers waren Batshuayi en co oppermachtig: 4-0.

Aernout Van Lindt in Luik

Standard had gisteren Anderlecht drie dure punten zien verliezen op Lierse en kon dus met winst tegen Cercle Brugge zo maar eventjes tien punten uitlopen op de eerste achtervolger(s). Toch was het gewaarschuwd, want de Vereniging speelt een zorgeloos seizoen en schakelde in de beker de Rouches uit.

Guy Luzon opteerde achterin terug voor Kanu naast Ciman, Stam kwam in de plaats van de geschorste Jelle Van Damme. Bij Cercle Brugge zat Nuno Reis meteen op de bank, Lorenzo Staelens had na de overwinning van vorige week weinig redenen om veel wissels door te voeren.

Bij de keel

Standard had een duidelijke opdracht meegekregen van Luzon: grijp Cercle meteen naar de keel. En dat lukte. Na een drietal schuchtere pogingen was het prijs, dankzij wie anders dan Michy Batshuayi. Hij draaide prachtig weg op een lage vrije trap van De Sart en schoot onhoudbaar voorbij Delle.

De 1-0 wiegde Standard wel even in slaap, want in het tweede kwartier kwam de Vereniging opzetten. Dat zorgde voor enkele woelige momenten voor de kooi van Kawashima, zonder dat de bezoekers echter echt dicht bij een goal kwamen.

Match gespeeld na rode kaart

De eerste helft was er eentje met een hoog tempo van beide teams, waarbij Standard misschien wel de sterkste was, maar Cercle speelde zeker goed mee. Toen iets voor de rust N’Diaye voor een onbezonnen tackle op De Sart een rode prent kreeg voorgeschoteld, was de wedstrijd echter gespeeld.

Na de koffie kwam een zinderend Standard tegen tien Cerclespelers geen enkele keer meer in de problemen. Sterker nog, via Ezekiel werd het snel 2-0 en waren de boeken definitief dicht.

Gallery play van Standard

Het laatste halfuur ging Standard er – ook met wat verse krachten – nog eens helemaal voor. Met een grote honger naar meer doelpunten, maar ook met op gezette tijden gallery play: driehoekjes in de kleine ruimte, hakjes, sleepbewegingen, … het zat er allemaal in en – op een kansje voor Smolders na balverlies van Opare na ook altijd nuttig.

Batshuayi mocht kinderlijk makkelijk aan de tweede paal zijn tweede van de avond binnenlopen, daarna wierp keeper Delle zich op tot de behoeder van (veel) erger met een pak knappe reddingen. Na een penaltyfout op De Sart moest hij zich toch een vierde keer gewonnen geven: Mpoku rondde knap af.

In de stand staat Standard nu dus tien punten voor op Anderlecht. Straks kan Club Brugge ook nog op die marge komen, en Zulte Waregem morgen ook. En toch: wie gaat dit Standard afstoppen, zelfs in de play-offs?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties