Atlético op weg naar historische titel? De cijfers

Caroline Tonnelier
| 10 reacties
Atlético op weg naar historische titel? De cijfers
Foto: © SC

Atlético Madrid staat voor het eerst sinds 1996 nog een alleen aan de leiding in de Primera División. De colchoneros zijn dit seizoen een reële uitdager van Barcelona en Real Madrid en kunnen misschien voor het eerst in tien jaar de hegemonie van de aartsrivalen doorbreken.

De ploeg van Simeone is aan een ongelooflijk seizoen bezig en dat is ook de enige manier om in Spanje aanspraak te maken op een titel. De toppers laten immers amper punten liggen tegen de zogenaamde mindere goden. Barcelona werd vorig jaar landskampioen met maar liefst 100 punten. Het verloor amper twee keer en speelde dubbel zoveel keer gelijk. Real Madrid en Atlético Madrid eindigden op respectabele afstand: op respectievelijk 15 en 24 punten.

Twee punten minder dan Barcelona vorig seizoen

FC Barcelona doet het dit seizoen iets minder, maar het is vooral Atlético Madrid zelf dat zijn niveau nog opkrikte en amper punten laat liggen. Na 22 speeldagen in het seizoen 2012-2013 stonden de Catalanen op kop met 59 punten, dat waren er toen al negen meer dan Courtois en co. Op dit moment heeft Atlético 57 punten, slechts twee minder dan het ongenaakbare Barcelona van een jaar geleden dus. Zelf had het team van Simeone toen 50 punten. 

De drie Spaanse titelkandidaten zijn duidelijk een categorie te sterk voor de anderen. Ook Barcelona en Real Madrid lieten eigenlijk amper punten liggen en hebben al een puntentotaal van 54. Voor de Koninklijke zijn dat er overigens elf meer dan na 22 speeldagen vorig seizoen.

Opletten voor terugval in terugronde

Als Atlético Madrid zich effectief tot kampioen wil kronen, zal het nu vooral belangrijk zijn om het huidige niveau en vooral de huidige resultaten aan te houden. De rojiblancos lieten het vorig seizoen in de terugronde immers enigszins afweten. In de tweede helft van het seizoen pakten Courtois en co twaalf punten minder dan in de eerste: 32 tegenover 44. Dat kunnen ze zich met Barcelona en Real op de hielen niet permitteren.

Overigens was het vorig seizoen Real Madrid dat de beste eindsprint in huis had. Onder Mourinho liet het in de laatste negentien matchen slechts negen punten liggen. Dat was een pak beter dan in de heenronde, toen de Koninklijke 37 op 57 pakte. Real deed het in die straffe terugronde ook net iets beter dan Barcelona, dat drie punten meer liet liggen. De mannen van Simeone weten wat hen te doen staat om hun titeldroom te realiseren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties