Reactie Nicky Van den Abbeele (Club Brugge) redt puntje: "Enorme ontlading voor de hele ploeg"

Nicky Van den Abbeele (Club Brugge) redt puntje: "Enorme ontlading voor de hele ploeg"
Foto: © SC

Club Brugge leek op het veld van ADO Den Haag weer zonder punten naar huis te moeten, maar in extremis scoorde Nicky Van den Abbeele toch nog. De Red Flame was achteraf enorm blij met haar doelpunt.

Door Aernout Van Lindt

Het bleef lang 0-0 in Den Haag: "We hadden de hele wedstrijd het gevoel dat we konden aanspraak maken op een punt", aldus de middenveldster van Club Brugge. "Wij kregen enkele goede mogelijkheden, maar zij hadden ook kunnen scoren." Vijf minuten voor tijd leek het noodlot dan toch toe te slaan: "Ineens scoorden ze in minuut 88. Toch niet opnieuw, vreesden we. Het kon toch niet dat we opnieuw met lege handen zouden achterblijven?"

Dankzij Van den Abbeele lukte het uiteindelijk dan toch een puntje mee te kapen. Diep in blessuretijd werkte zij de gelijkmaker tegen de touwen. "Dat was een enorme ontlading voor de hele ploeg. Natuurlijk ben ik blij dat ik het kan doen, maar ik ben ook gewoon blij voor de ploeg." En zo pakt Blauw-Zwart meteen 4 op 6 tegen de vijfde uit de stand: "Die ploeg ligt ons, waaraan dat ligt weet ik niet. Dit geeft vertrouwen voor het vervolg van de competitie."

"Fans zullen voor boost zorgen in Zwolle"

Op dat vervolg is het wel enkele weken wachten, want er is nu even een interlandreces: "Maar er komt op Club Brugge extra training deze week. Ze gaan er van profiteren om extra hard te werken, om ons klaar te stomen voor het vervolg van de competitie. Er komen weken aan waarin we punten kunnen pakken, maar ook de tegenstanders willen punten tegen ons pakken. Dat zijn redelijk moeilijke wedstrijden om aan te vatten."

Van den Abbeele zelf is er de komende week niet bij, omdat ze mag meetrainen bij de Belgian Red Flames: "Ik mag deze week meetrainen met de Red Flames. Dat is altijd leuk. Er vallen nog enkele speelsters af, ik hoop dat ik er bij mag blijven." Dat er 462 fans meevlammen naar Zwolle is daarin goed voor de motivatie: "Die 462 fans gaan een extra boost geven. Het stadion zal goed gevuld zitten en dat er in het uitvak dan ook veel volk zit, is enkel mooi meegenomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties