Westerlo laat punten liggen in Boussu Dour

Caroline Tonnelier
| 8 reacties

Westerlo heeft twee dure punten laten liggen op het veld van Boussu Dour. De ploeg van Van Wijk kan zo zijn leidersplaats dit weekend kwijtspelen. Mits winst op het veld van Geel kan Eupen immers over de Kempenaars springen.

Na een matige eerste helft was de 0-0 ruststand niet meer dan logisch. Er vielen immers amper kansen te noteren. De verwijzing van Boussu Dour-coach Mercier naar de tribune zorgde toch voor wat opwinding, maar verder was er weinig te beleven op een moeilijk bespeelbaar veld.

In de tweede helft kwam Westerlo meer opzetten. Dat leverde enkele uitstekende mogelijkheden op. De beste kans was er voor Paulussen, die vanop elf meter mocht aanleggen. Doelman Dutoit stopte zijn penalty echter. Boussu Dour, dat naar aanleiding van de strafschopfase ook met tien verder moest, slaagde erin stand te houden en Westerlo twee punten af te snoepen.