Eto'o's vraag niet onterecht: zelfs moeder Hazard speelde in eerste klasse

Eto'o's vraag niet onterecht: zelfs moeder Hazard speelde in eerste klasse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In een interview met Eto'o en Sporting Telenet vroeg de Kameroener op een lacherige toon of de vader van de broertjes Hazard ook zo een goede voetballer was. De vraag van de Chelsea-spits was niet helemaal onterecht. Onze redactie ging op zoek naar de goede genen van enkele Belgische spelers.

Moeder Hazard

Bij de familie Hazard zit het voetbal duidelijk in de familie. Zowel Eden, Thorgan als Kylian werden met het voetbalvirus besmet door hun ouders. Opmerkelijk: ook moeder Hazard, Carine, voetbalde ooit op hoog niveau bij de ’s-Gravenbrakel. Met die club klom ze op van derde naar eerste klasse.

“Toen ik heel klein was ging ik al met mijn vader naar matchen van La Louvière gaan kijken. Daar is de kriebel ontstaan. Na mijn studies, toen ik begin de twintig was, wou ik zelf voetbal spelen. En omdat ik heel snel was, maakte ik ook veel doelpunten”, zegt moeder Carine Hazard in Sudpresse.

Vader hazard

Ook vader Thierry Hazard speelde op een hoog niveau in België in de jaren 90. Na zijn periode bij La Louvière, speelde hij ook nog twee jaar voor Tubeke. Hij eindigde zijn carrière bij dezelfde club als zijn vrouw Carine in ’s-Gravenbrakel.

Vader Lukaku

Ook vader Lukaku gaf de voetbalmicroben door aan zijn zonen. Roger Lukaku speelde bij Rupel Boom, Seraing, Germinal Ekeren en KV Mechelen in België. Hij kende ook een kort buitenlands avontuur bij het Turkse Gençlerbirligi.

Vader Musonda

De vader van Charly Jr., Lamisha en Tika Musonda was een grote naam in België. Hij kende zijn beste periode bij Anderlecht. De Zambiaan speelde eerst voor Cercle Brugge.

Tijdens zijn periode bij Anderlecht vroeg manager Michel Verschueren aan hem om niet deel te nemen aan een interland van Zambia. Musonda ging akkoord en speelde dat weekend voor Anderlecht. De hele nationale ploeg van Zambia kwam dat weekend om het leven door een vliegtuigcrash. Musonda speelde in totaal 48 keer voor de nationale ploeg van Zambia.

Vader Staelens

Lorenzo Staelens en Alessio Staelens hebben niet alleen een vader-zoonrelatie, maar ook een professionele. Alessio is momenteel 19 jaar en is bankzitter bij Cercle Brugge. Niets om zich zorgen over te maken, want ook papa Staelens was een laatbloeier. Lorenzo speelde nog tot zijn drieëntwintigste bij het bescheiden KWSC Lauwe.

Daarna maakte hij de overstap naar KV Kortrijk. Zijn beste jaren kende hij bij Club Brugge. Hij scoorde 75 keer voor blauw-zwart en ook bij de Rode Duivels was Staelens succesvol. Toen hij al in de dertig was trok hij naar Anderlecht om later zijn carrière af te sluiten in Japan.

Vader Nilis

Luc Nilis is misschien wel de grootste in het rijtje der voetballende vaders van Belgische profvoetballers. Al mogen, zonder afbreuk te doen aan het talent van Arne, de zoon misschien wel niet vergelijken met de kwaliteiten van zijn vader. Arne speelde bij Genk tot 2008. Daarna maakte hij de overstap naar PSV, waar hij nooit een basisplaats kon afdwingen.

Arne kwam daarna bij derdeklasser Sporting Hasselt terecht. Daar presteert de zoon van Nilis helemaal niet slecht. Al haalde hij vooral nog het nieuws op een negatieve manier. Hij werd geschorst een jaar al kreeg hij strafvermindering tot slechts vier maanden schorsing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties