Heleen Jaques: "Laat Nederlanders maar luidop spreken"

Heleen Jaques: "Laat Nederlanders maar luidop spreken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgian Red Flames gaan vanavond op zoek naar een overwinning in en tegen Nederland. Wij spraken met Heleen Jaques over deze belangrijke wedstrijd en zij gaf aan dat de Flames hun huid duur zullen verkopen.

Aernout Van Lindt in Zwolle

Hoe is het gevoel voor deze wedstrijd?

Jaques: "Het gevoel is vrij goed. We hebben vertrouwen getankt de voorbije dagen en zijn klaar voor de match. We zijn op tijd naar Nederland vertrokken en hebben ons hier goed kunnen voorbereiden. Onze tactiek is zo goed mogelijk vastgelegd."

En er komen 500 fans mee ...

"Er zal inderdaad veel volk aanwezig zijn. Het zal het grootste aantal toeschouwers ooit zijn waarvoor velen van ons zullen spelen. Dat is een extra motivatie. Druk? We hebben het nog niet vaak meegemaakt, maar we kunnen de druk wel afhouden."

De Nederlanders zijn alvast zegezeker. En jullie?

"We gaan er alles aan doen om het Nederland moeilijk te maken. Laat ze maar luidop spreken, we zitten dicht op elkaar in de stand. Het belang is daardoor enkel groter. We gaan er beiden volop voor gaan, er is een wil om te winnen. Het kan aantrekkelijk voetbal worden, al zullen we wel moeten opletten om niet te veel kansen weg te geven."

Het aanvallend blok van Nederland is met Melis, Miedema en Martens zeer sterk. Hoe vang je dat op?

"Als collectief. Ik denk niet dat we ze individueel moeten aanpakken, maar in blok kunnen we de snelheid opvangen. We moeten een strakke organisatie neerzetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties