Manon Melis (Nederland): "Derbysfeer geeft wedstrijd een extra tintje"

Manon Melis (Nederland): "Derbysfeer geeft wedstrijd een extra tintje"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nederland en België gaan met elkaar in de clinch met als inzet minstens de tweede plaats in de WK-kwalificatiepoule. Manon Melis beseft het belang van de wedstrijd maar al te goed. "En die derbysfeer geeft het een extra tintje."

Aernout Van Lindt in Zwolle

Manon Melis maakte haar debuut voor de Oranje Leeuwinnen tien jaar geleden, met een wedstrijd tegen België: “Het vrouwenvoetbal ontwikkelt zich hard in Nederland, en ook in België”, begint Melis. “Er is veel gebeurd in de laatste tien jaar, qua competities, qua aandacht van de media, qua spelniveau.”

“We liggen nog steeds voor op België, dat wel. Iets opbouwen heeft tijd nodig. Toch wordt het een lastige opdracht in een cruciale wedstrijd, ook voor België. Maar we kennen de scenario’s en hoe we de match moeten aanpakken.”

“Winst is het belangrijkste”

“Of wij meer het spel zullen moeten maken? Waarschijnlijk zullen ze wat inzakken. Maar we gaan voor die drie punten. Of het nu 5-4 of 1-0 wordt, de winst is het belangrijkste”, geeft Melis aan.

Toch hoopt ze ook op een leuke partij: “5-4 zou natuurlijk een leuke match zijn voor de supporters. Voor de sfeer zou het ook goed zijn. Er komen veel supporters, en er zullen ook veel Belgen aanwezig zijn. Dat helpt enkel aan de derbysfeer. Gaan de 500 Belgen onze Nederlanders proberen overstemmen? Succes!”, lacht Melis.

“Wedstrijd leeft enorm”

Dat het een derby is, zorgt voor een extra tintje. Dat beseft de aanvalster van de Oranje Leeuwinnen ook. “Dat hoort er bij. Bij de mannen is dit al een speciale derby, nu zie je dit ook bij de vrouwen. Zo’n wedstrijden zijn altijd speciaal. Je ziet het ook op de sociale media leven.”

Melis zelf maakte op tien jaar heel wat mee: “De tijd vliegt. Of ik er nog tien jaar ga bijdoen? Waarschijnlijk niet, ik bekijk het seizoen per seizoen. De stap naar het buitenland was een goede zaak voor mij, qua intensiteit en trainen op fysiek was dat een goede stap. Maar je moet niet zomaar naar het buitenland gaan: je moet kijken wat ze kunnen bieden en hoe ze er sportief voorstaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties