Maud Coutereels over derby: "Het blijft gewoon een match"

Maud Coutereels over derby: "Het blijft gewoon een match"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond is het zover, dan nemen Nederland en België het tegen elkaar op in de Derby der Lage Landen. "Maar dat is een match zoals alle anderen", geeft Maud Coutereels aan.

Aernout Van Lindt in Zwolle

Er zal nochtans flink wat volk zijn - met meer dan 6000 verkochte tickets en 500 Belgen die meereizen. "Het is tegen onze buren en natuurlijk is het een derby, maar het blijft gewoon een match zoals alle anderen. Het belangrijkste is dus gewoon te winnen."

En de Red Flames zijn er klaar voor: "Onze voorbereiding is goed, we zijn er klaar voor. We hebben er alles aan gedaan, de omstandigheden zijn er. Nu is het aan ons om op het veld te tonen wat we kunnen", aldus Coutereels tegen Voetbalkrant.com.

"Oorlog maken"

Makkelijk wordt het natuurlijk niet tegen een land met EK-ervaring. "Het wordt een moeilijke match, maar het is 11 tegen 11. Ze hebben al lang bewezen dat ze een goede groep hebben, maar wij hebben ook een goede ploeg. We moeten geconcentreerd blijven en uitgaan van onze kwaliteiten. Dan is er zeker iets mogelijk."

"We mogen niets laten liggen en zullen moeten oorlog maken. Dat Lieke Martens nog bij ons speelde en ons wil kloppen? Dat wordt leuk, het zal op het veld moeten gebeuren."

De Nederlanders hebben - in tegenstelling tot de Belgen - wel al ervaringen met spelen op een EK en speelden dus ook vaker voor veel volk. "Wij evolueren op ons eigen ritme. We zetten ook stappen en de voetbalbond doet er ook alles aan. We komen er wel, op onze tijd"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties