Barça houdt schietoefening tegen Vallecano

Jordy Ferket
| 17 reacties

FC Barcelona heeft Rayo Vallecano in Nou Camp vernederd. De ploeg van voormalig Club Brugge-verdediger Jordi Figueras werd met 6-0 van het kastje naar de muur gespeeld. Messi scoorde tweemaal en ook Neymar, die net terugkwam uit blessure, pikte zijn doelpuntje mee.

De Spaanse topclub FC Barcelona moest winnen. Het was helemaal geen optie om de rol te lossen bovenaan het klassement. Daarvoor moest het wel voorbij degradatiekandidaat Rayo Vallecano. Dat bleek geen enkele moeite voor de Blaugrana.

Met sierlijk combinatievoetbal creëerden de Catalanen de ene na de andere kans.  Na amper twee minuten mochten de fans al een eerste keer juichen. Adriano kwam naar binnen en hij schoot de bal onhoudbaar in de verste hoek. Dan was het even wachten op een tweede doelpunt. Pogingen van Messi en Pedro belandden op de paal. Toch wist Leo zijn goal ook weer mee te pikken. Hij zette de 2-0 op het scorebord. Met die stand gingen de spelers ook rusten.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Het voetbal van Barça was een lust voor het oog en Vallecano kwam er nauwelijks aan te pas. In de 53ste minuut zorgde Alexis Sanchez voor de 3-0 na een assist van de Vlo. Drie minuten later was het alweer raak. Nu mocht Pedro zijn doelpuntje meepikken.

Alsof 4-0 nog niet volstond, legde Messi ook zijn tweede in het mandje. Met een heerlijke lob liet hij de Rayo-doelman voor de vijfde keer de bal uit de netten graaien. De blamage voor de voorlaatste uit de stand was compleet. De forfaitscore stond op het bord.

De Brazilaan Neymar maakte bovendien zijn wederoptreden voor Barcelona. Na lang blessureleed mocht hij nog dertig minuten meespelen. Hij deed dat in stijl, want ook hij legde de bal in het mandje. 6-0 en daarmee was de wedstrijd afgelopen.