Club Brugge naar halve finales Beker vrouwen na ruime winst op Bosuil

Club Brugge naar halve finales Beker vrouwen na ruime winst op Bosuil
Foto: © SC

Club Brugge heeft zich met een 1-4 overwinning in Antwerp weten te plaatsen voor de halve finales van de Beker van België voor vrouwen. Daarin komt het tegen Lierse of Gent uit.

Aernout Van Lindt in Antwerp

De Antwerp Ladies en de Club Brugge Ladies gingen tegen elkaar de wei in op Den Bosuil met als inzet een stekje bij de laatste vier in de Beker van België. De inzet voor beide teams – die onderaan staan in de BeNe League – was dan ook groot.

De fans waren alvast op post om luidkeels de thuissupporters aan te vuren. Een wedstrijd tegen Brugge is voor een Antwerpsupporter natuurlijk ook altijd iets om naar uit te kijken. Zeker nu de match van de mannen al werd afgelast.

Zo werden de Boeren van Blauw-Zwart onder andere gevraagd hoeveel euro het per kilogram is voor aardappelen. Ook kwamen we via de gezangen te weten dat een aantal fans onze site lezen, hen zagen we ook al in Zwolle voor Nederland – België.

Antwerp baas in eerste helft

De bezoeksters lieten de koren in de beginfase niet aan hun hart komen en kwamen er via De Rycke een eerste keer venijnig uit. Ook Coryn kon een aantal keer net niet voldoende bij de bal om de 0-1 op het bord te zetten. Tegen het kwartier had de thuisploeg het evenwicht wel hersteld, daarna stoomde het door. Een bedrijvige Mannaert zorgde voor een aantal kansjes, maar zowel zij als Laureys vonden geen doel.

Een dikke vijf minuten voor rust leek het dan toch prijs, toen De Wulf moederziel alleen kon inkoppen. Dossche pakte sterk en hield de bordjes in evenwicht voor de koffie.

Enig mooie vrije trap Jaques breekt match open

Het beste uit de kleedkamers gekomen: Blauw-Zwart. Al na drie minuten leverde dat ook een doelpunt op. Demeyere ging neer en Club Brugge kreeg een vrije trap. Jaques krulde de bal heerlijk rond de muur in de korte hoek: 0-1.

Op het uur verdubbelde een van die andere Red Flames van Club Brugge de score: 0-2 via Nicky Van den Abbeele, die een voorzet van Demeyere over doelvrouw Bagci in doel kopte. Blauw-Zwart hield het achterin makkelijk gesloten en dankzij enkele uitbraken liep de score nog verder op tot 0-3.

Club Brugge bekert verder

Na een fout op Andries kreeg Antwerp een strafschop. Mannaert twijfelde niet en bracht met nog een kwartier op de klok de spanning terug in de wedstrijd. Het publiek werd wakker, rookbommetjes en vuurwerk waren opgespaard voor dit doelpunt.

Lang konden ze echter niet blijven geloven in de goede afloop. Toen Dezeure een voorzet op de schoen van Van den Abbeele wist te krijgen, zorgde zij met haar tweede van de namiddag voor het orgelpunt. Club Brugge mag zich zo gaan opmaken voor de halve finales van de Beker van België.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties