Rapide Lebbeke wint van Lovendegem met het kleinste verschil

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke wint van Lovendegem met het kleinste verschil
Foto: © SC

Een collectief hard werkende Rapide Lebbeke heeft een weinig creatieve Lovendegem met lege handen huiswaarts gestuurd. De thuisploeg klom aan het half uur op voorsprong en de bezoekers bleken niet in staat de bordjes in evenwicht te brengen.

De heenwedstrijd indachtig bouwden beide ploegen voldoende veiligheid in en dat zorgde er voor dat het lang wachten was op een eerste kans. Een schot in de draai van Lendert Putteman ging net naast (19’) en aan de overzijde had Dieter Malfait een knappe save nodig op een kopbal van Sen Rustem (21’). Toen Jan Masureel met de hand een uitbraak van Putteman stopte krulde Peter De Pauw de vrije trap perfect naast de muur in de benedenhoek (32’). Lovendegem had geen pasklaar antwoord en Rapide hield het tempo uit de match. Op slag van rust verlengde Maarten Cooreman een voorzet op Tim Hélin en trapte Yannick Van Impe de rebound in de wolken.

Direct na de koffie probeerde Van Impe het uit een scherpe hoek maar zijn schot ging voorlangs. Malfait ging goed plat op een vrije trap van Rustem (51’) terwijl de snel counterende Van Impe niet voorbij Kim Van den Bergh geraakte (57’). Een loeier van De Pauw strandde op de lat en Putteman werd afgevlagd bij de terugspringer (59’). Rapide bleef voor het meeste gevaar zorgen met een schot in de draai van Van Impe dat net naast belandde (64’). Lovendegem probeerde wel het tij te keren maar acteerde te stereotiep om de thuisploeg in verlegenheid te brengen. Toen Sam Van de Voorde zich verslikte in Putteman kwam deze alleen voor Hélin, lobde de bal over de goalie maar naast het lege doel (86’). In blessuretijd mochten de bezoekers bijna juichen maar Jelte De Coninck knalde een voorzet via de paal buiten.

Volgende zondag trekt Rapide Lebbeke naar Kruibeke en is Lovendegem gastheer voor Maldegem

Rapide Lebbeke: Malfait, De Ridder, Rusabana, De Visscher, Wauters, Haegeman, Putteman, De Pauw, Cooreman (48’ Van Delm), Van Impe (91’ Van den Cruyce), Nlandu-Masunda.

SK Lovendegem: Hélin, Van de Voorde, Masureel, Van den Bergh, Van Waes (46’ De Coninck), Ruymbeke, Van Geem, Dekeukeleire, Rustem (58’ Hoebeke), Voet, Van Lerbeirghe.

Doelpunten:32’ De Pauw 1-0

Geel: 32’ Masureel, 39’ Van Lerbeirghe, 57’ Putteman, 67’ Rusabana, 71’ Nlandu-Masunda Scheidsrechter: Frederik Daenens

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties