Vergoossen: "Had dipje van KRC Genk voorspeld"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 69 reacties
Vergoossen: "Had dipje van KRC Genk voorspeld"
Foto: © SC

KRC Genk gaat vanavond met het mes op de keel op bezoek bij Lierse SK. De Limburgers moeten na een povere 6 op 33 eindelijk kracht tonen. Sef Vergoossen is echter niet verrast door de Limburgse malaise. "Ik had dit aan het begin van het seizoen voorspeld."

Door Cédric De Volder

Sef Vergoossen is nog steeds een naam als een klok in de Cristal Arena. De 66-jarige Nederlander was tussen 2001 en 2004 werkzaam bij KRC Genk en loodste de blauwhemden in 2002 zelfs naar de titel in de Jupiler Pro League. Naar eigen zeggen volgt hij de prestaties van zijn voormalige werkgever nog steeds op de voet. Hoe kijkt hij dan naar de Genkse malaise?

"Ik ben allesbehalve verrast door het recente dipje van Genk", aldus Vergoossen in een babbel met Voetbalkrant.com. "Ik had aan het begin van het seizoen al voorspeld dat het team niet zou meestrijden om de titel. Al kreeg ik in de heenronde en na de goede Europese wedstrijden aanvankelijk ongelijk, hé." (lacht)

"Laat Mario zijn ding maar doen"

"Maar Genk beschikt simpelweg niet over de kwaliteit dat het de voorbije jaren wel in de rangen had", gaat de oefenmeester verder. "Elyaniv Barda en Glynor Plet werden niet vervangen en dat kost simpelweg punten. Al wordt alles natuurlijk een pak uitvergroot. Als er de voorbije weken nu en dan een draw en een overwinning had tussengezeten, kraaide geen haan naar die crisis."

Ondertussen blijven de blauwbloezen tegen de Belgische traditie inroeien door het vertrouwen in Mario Been keer op keer te bevestigen. "En dat is beleidsmatig een uitstekende zet van Genk", besluit Vergoossen. "Met de Nederlandse werkgroep 'Betaald Voetbal' hebben we eens zo'n onderzoek uitgevoerd. In driekwart van de gevallen heeft een trainerswissel geen of een slechtere invloed op de prestaties. Laat Mario zijn ding maar doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties