Reactie Genk-directeur krijgt steen door raam; voorzitter reageert

Robby Morren
Robby Morren
| 70 reacties
Genk-directeur krijgt steen door raam; voorzitter reageert
Foto: © SC

Een deel van de supporters van Racing Genk is vast van plan om de strijd tegen het bestuur verder te zetten. Zo werd bij algemeen directeur Dirk Degraen een steen door het raam gegooid. Voorzitter Houben reageert: "Hier is de wetgeving voor."

Robby Morren in Lier

De supporters richten zich al enkele weken fel tegen het Genkse bestuur. Vooral algemeen directeur Degraen en technisch directeur Gunther Jacob moeten het ongelden. 'Degraen en Jacob, rot op', lazen we vorige week op een spandoek tijdens de topper tegen Club Brugge. Ook op het Lisp klonk het protest fel. De supporteres staken bengaals vuur aan en ontrolden een nieuw spandoek met de boodschap dat de strijd pas begonnen is. 

Door een steen bij Dirk Degraen binnen te gooien, overschreden de supporters een grens. "Gelukkig was er op dat moment niemand thuis", vertelt voorzitter Houben. "De supporters hebben het recht hun mening te uiten als dat op een fatsoenlijke manier gebeurt." Wat er met de supporters in kwestie moet gebeuren? "De wetgeving is er voor de fans die te ver gaan."

Houben: "Ik heb vechtlust en strijd gezien"

Degraen besliste na het voorval de verplaatsing naar Lier niet te maken, Houben was wel getuige van de Genkse zege. "We hebben Mario Been altijd gesteund en zullen dat blijven doen zolang het kan. De ploeg heeft getoond dat ze er willen voor gaan. Ik heb strijd en vechtlust gezien. We zitten in een heel moeilijke periode en dan moet je knokken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties