Lazio met Biglia onderuit bij degradatiekandidaat

Jordy Ferket
| 2 reacties

Lazio Rome is er niet in geslaagd de drie punten mee te nemen naar de hoofdstad. Op het veld van Catania gingen ze onderuit met 3-1. Het was een verdiende overwinning voor de degradatiekandidaat.

Lazio Rome staat momenteel in de middenmoot in de Serie A. Tegenstander Catania stond onderaan in het klassement. Een zege zou welkom zijn voor de degradatiekandidaat uit Sicilië.

Die overwinning voor Catania kwam er. Al in de eerste minuut bracht Izco zijn ploeg op voorsprong. Lazio moest onmiddellijk achtervolgen, maar veel kansen creëerde het niet. Toch maakte het team in de extra tijd van de eerste helft de gelijkmaker. Met een kopbal bracht Stefano Mauri zijn ploeg langszij. De spelers gingen rusten met 1-1.

De tweede helft was nog maar drie minuten aan de gang en de Sicilianen kwamen alweer verdiend op voorsprong. Spolli kopte de bal prachtig in doel. 2-1 voor de degradatiekandidaat en dat was zeker verdiend. Lazio had wel meer balbezit, maar veel mogelijkheden kreeg het niet. Een dertigtal minuten voor het einde legde Gino Peruzzi de match in een beslissende plooi. Hij legde het derde doelpunt van Catania in het mandje.

Catania doet door de zege een goede zaak in het klassement. Het springt voorlopig weg van de degradatieplaatsen. Maar het verschil met de laatste bedraagt slechts twee punten. Bovendien moeten de drie ploegen onder hen nog aan de bak.