Lille niet voorbij degradatiekandidaat ondanks doelpunt Origi

Caroline Tonnelier

Lille slaagt er maar niet in zich te herpakken. De ploeg uit Noord- Frankrijk raakte nu ook niet voorbij degradatiekandidaat Evian Thonon: LOSC sleepte pas diep in blessuretijd een gelijkspel uit de brand. Onze landgenoot Origi had in de eerste helft al voor de 1-1 gezorgd.

Na een kwartier voetballen was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Bérigaud opende met een rake kopbal de score. Erg lang bleef de 1-0 niet op het bord staan, want acht minuten later bracht Origi na een knappe actie de stand opnieuw in evenwicht.

In de tweede helft was het opnieuw Evian Thonon dat op voorsprong kwam. Een penaltytreffer van Mongongu leek lang te volstaan voor de drie belangrijke punten. Invaller Mendes bezorgde Lille met een ultieme treffer toch nog een puntje.