Winnend Anderlecht krijgt publiek over zich heen

Winnend Anderlecht krijgt publiek over zich heen
Foto: © SC

Anderlecht won met 2-0 van Bergen, maar daarmee is ook het meeste gezegd. Een lamentabele eerste helft deed de stemming in het Astridpark omslaan en de ploeg werd door de eigen fans uitgefloten. Ook Van Holsbeeck en Van den Brom moesten het ontgelden.

Johan Walckiers in Anderlecht

We hebben even de berekening gemaakt: bij Anderlecht zat een totaalwaarde van 13,2 miljoen eur op de bank. Dat is twee keer het totaalbudget van tegenstander Bergen. John van den Brom had enkele opvallende keuzes gemaakt. Eén daarvan was zonder twijfel de beslissing om Cyriac alleen in de spits te zetten en zowel Pollet als Mitrovic een zeteltje in de dug out te geven. Daarnaast stonden met Kljestan, Najar en Bruno drie nieuwe spelers in vergelijking met de match op Kortrijk in de basis. 'Cojones' heeft Van den Brom wel...

Fluitjes

Of die ook gerechtvaardigd zijn, is maar de vraag. Cyriac moest dus het hele gewicht van de aanval dragen en het verleden leerde ons dat de Ivoriaan het dan moeilijk heeft. Ook het heden bevestigde dat trouwens. Tegen een dubbele muur is hij niets met zijn snelheid en de bliksemafleiders zaten op de bank. De ruimte om te voetballen was zo klein dat een Pollet of Mitrovic als breker geen overbodige luxe was geweest.

Een kwartier ver en de eerste fluitjes waren al te horen. En die werden enkel maar luider naarmate de match vorderde, want een schot van Bruno in de handen van Saussez was het enige dat we het eerste halfuur te zien kregen. In Madrid gaan ze op zo'n moment ostentatief met de witte zakdoekjes zwaaien. Het moment voor een coach om zijn biezen te pakken, maar Anderlecht heeft al meermaals zijn vertrouwen uitgesproken in Van den Brom. Al hebben we nu toch het vermoeden dat hij het echt niet meer weet. "Wij willen voetbal zien", galmde ter verwittiging door het stadion.

2-0 en nog negatief sfeertje

Het spel was mager, maar toch mocht Anderlecht gaan rusten met een voorsprong. Op een voorzet van Deschacht kon Kljestan er zijn hoofd tegenzetten, maar het publiek bleef opvallend stil.Anderlecht begon iets gedrevener aan de tweede helft en dat resulteerde al snel in een goal van Vargas. 2-0 en nog hing er een negatief sfeertje in het stadion. Veel krediet hadden de spelers met hun twee doelpunten niet opgebouwd.

Bij de wissel van Cyriac voor Pollet barstte de bom. Het publiek apprecieerde het absoluut niet dat de aanvaller gewisseld werd voor een andere aanvaller en dat Van den Brom niet met twee spitsen ging spelen. 'Anti-voetbal' en 'Anti-Van den Brom' waren deze keer de leuzes. Oh ja, ondertussen werd er ook nog gevoetbald, maar dat leek bijzaak. Anderlecht voetbalde beter, had balbezit, maar kon amper overtuigen.

Van den Brom moet nu ook de onvrede van het publiek overleven. In bestuurskringen werd er al aan hem getwijfeld en dit zal hem zeker niet geholpen hebben.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties