'Oskaar van de Week': Vadis Odjidja-Ofoe

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 28 reacties
'Oskaar van de Week': Vadis Odjidja-Ofoe
Foto: © SC

Het was me het weekendje van de fopduiken en andere vallende sterretjes en zwanen wel. Op verschillende velden vierde de kwalijke trend van de schwalbe en het matennaaien weer hoogtij. Deze week sturen we onze wagen richting West-Vlaanderen.

De laatste seizoenen is de schwalbe ingeburgerd geraakt in het profvoetbal. Een aanvaller moet bij wijze van spreken eerst een duikexamen afleggen vooraleer hij een lucratief contract kan tekenen bij een voetbalclub. Vandaar reikt Voetbalkrant.com wekelijks de ‘Oskaar van de Week' uit. Deze week trekken we richting de grasmat van Jan Breydel.

Opvliegende Barry

Maar eerst eventjes iets anders. De normaal gezien zo joviale en goedlachse Barry Boubacar Copa viel in de partij tegen KAA Gent immers eventjes uit zijn rol. De doelman van Sporting Lokeren ging niet gewoontjes verhaal halen bij Brecht Dejaegere, maar schold de middenvelder simpelweg de huid vol.

De reden? Dejaegere hoopte de Ivoriaanse nummer één te verschalken, maar tikte daarbij onbewust tegen het lichaam van Copa. Het is begrijpelijk dat de goalie meteen het vervolg van zijn seizoen voor zijn ogen zag voorbij flitsen, maar Dejaegere had geen enkele intentie om de doelman te blesseren. Desalniettemin wenst de redactie van Voetbalkrant.com de doelman een spoedig herstel toe.

Zevendubbele schroef van Vadis

Maar de enige echte 'Oskaar van de Week' is voor Vadis Odjidja-Ofoe. De middenvelder van Club Brugge toonde in de partij tegen KV Kortrijk immers zijn ambities in een andere sport: de gymnastiek. Wellicht had Vadis een rode kaart voor Nebosja Pavlovic in het achterhoofd bij het uitvoeren van zijn zevendubbele schroef.

Toegegeven: de tik van de aanvoerder van de Kerels aan Vadis zag er aanvankelijk niet mooi uit. De herhalingen wezen echter uit dat Pavlovic de middenvelder van blauw-zwart amper of niet heeft geraakt. Ook de scheidsrechter van dienst zag er weinig graten in. Vadis had ondertussen wel opnieuw enkele seconden gesprokkeld in het voordeel van Club. Foei, Vadis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties