Interview Ferrera over topseizoen Atlético: "Courtois of Costa houden? Allebei!"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Ferrera over topseizoen Atlético: "Courtois of Costa houden? Allebei!"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Atlético Madrid maakt momenteel een erg succesvol seizoen door. Het staat samen met Barcelona en Real Madrid aan de leiding in La Liga. Manu Ferrera, assisent-coach van AA Gent en supporter van het eerste uur, analyseert de kansen van de Rojiblancos.

Door Sander De Graeve

“Ik ben altijd al supporter van Atlético Madrid geweest”, aldus de assistent-coach van AA Gent. “Ik heb de finale van de Europacup in 1974 nog in het stadion gezien.” Atlético verloor toen in Brussel van Bayern München de replay met 4-0. In de eerste wedstrijd werd het 1-1, penalty's werden toen niet getrapt.

Manu Ferrera kreeg de clubliefde door van zijn vader en gaf het op zijn beurt door aan zijn zoon. Broer Emilio was minder overtuigd. “Emilio is geen supporter, hij heeft geen club in Spanje. Hij zal wel naar de wedstrijden van Real en Barcelona kijken om te zien hoe ze spelen, maar supporteren, dat niet.”

"Vrees voor titelkansen"

Atlético maakt momenteel een uitstekend seizoen door en strijdt met Barcelona en Real Madrid voor de titel. “We hadden een goed seizoen verwacht, zeker na vorig jaar, maar zó goed niet. Of we de titel kunnen pakken? Ik hoop het, maar ik vrees dat onze kern te smal is. De laatste wedstrijden valt er telkens één speler uit. Vanavond begint de Champions League ook opnieuw, dat gaat ook punten kosten.”

Die blessures speelden Atlético de laatste weken al parten. Het verloor twee maal van Real in de Copa del Rey en ging onderuit tegen Almería in La Liga. “Dat kwam door die blessures, maar intussen wonnen ze met 3-0 van Valladolid, volgens mij zijn ze opnieuw vertrokken nu.”

"Courtois was vorig seizoen al top"

De belangrijkste spelers zijn topschutter Diego Costa en Thibaut Courtois. “Costa is erg belangrijk, Atlético speelt op de snelle omschakeling en met hem voorin gaan er weinig eerste ballen verloren. Als je dan nog eens ziet hoeveel hij er in doel legt weet je het wel.”

“Courtois was vorig seizoen al top.” Vooral wanneer hij er niet bij is, zoal in de bekerwedstrijden tegen Real, zie je zijn waarde voor het team. “Aranzubia stond toen in doel, die heeft de klasse van Courtois niet en maakte een aantal dure foutjes.”

"Courtois wordt misschien in deal voor Costa betrokken"

Beide spelers houden wordt moeilijk. “Courtois heeft zijn lot niet in eigen handen, het is Chelsea dat zal beslissen. Ze willen Diego Costa, dus misschien kan Courtois in de deal betrokken worden. Voor wie ik zou kiezen? Ik zou ze allebei willen houden.”

Die andere Belg, Alderweireld, raakt moeilijk in de basis. “Hij komt erin als Godin of Miranda rust nodig hebben. Hun niveau is nog wat te hoog gegrepen, hij is de derde centrale verdediger. Ze zijn wel tevreden over hem en hij schikt zich ook in zijn rol.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties