Overzicht Europa League: Salzburg bezorgt Ajax serieuze kater

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Overzicht Europa League: Salzburg bezorgt Ajax serieuze kater
Foto: © SC

Vanavond staan de heenwedstrijden in de zestiende finales van de Europa League op het programma. Wie verwerft de beste uitgangspositie voor de terugwedstrijden van volgende week? Hier krijgt u van ons een volledig overzicht.

Anzhi 0 - 0 Racing Genk

Een uitgebreid verslag van deze wedstrijd via deze link.

Slovan Liberec 0 - 1 AZ

De volgende tegenstander van Racing Genk - als ze zich weten te plaatsen - lijkt AZ uit Nederland te gaan worden. Zij wonnen met het kleinste verschil in Tsjechië. Lees HIER het volledige verslag.

Esjberg 1 - 3 Fiorentina

Het venijn zat in het begin van de wedstrijd: na een kwartier hadden we al drie doelpunten gezien. Matri opende de score voor de bezoekers, een minuutje later stonden de bordjes in evenwicht via Pusic en nog eens enkele minuten later kwam Fiorentina opnieuw op voorsprong dankzij Ilicic.

Nog voor de rust stond de eindstand vast: Aquilani twijfelde vanop de strafschopstip niet en zorgt er zo voor dat de terugwedstrijd overbodig is geworden. Bakenga bleef de hele wedstrijd op de bank bij de thuisploeg.

Juventus 2 - 0 Trabzonspor

Ook die andere Italianen uit Turijn mochten juichen. Een doelpunt van Osvaldo na een kwartier was genoeg om met een krappe voorsprong de rust in te gaan.

Trabzonspor is nog niet helemaal uitgeschakeld, maar de Italianen staan er natuurlijk wel het beste voor. Zeker omdat in de slotfase Pogba nog de score kon verdubbelen.

Dnipro 1 - 0 Tottenham

Tottenhambelgen Chadli en Vertonghen mochten in de basis starten. Zij verloren wel in Oekraïne hun heenwedstrijd en moeten dus in de terugmatch vol aan de bak. Lees het volledige verslag HIER.

Maribor 2 - 2 Sevilla

Voor Carlos Bacca was vanavond geen plaats in het basiselftal van Sevilla. De voormalige sterspeler van Club Brugge keek van op de bank toe hoe Sevilla op een 2-2-gelijkspel bleef steken bij Maribor. Al bij al geen slechte uitgangspositie voor de Spanjaarden.

Ajax 0 - 3 Red Bull Salzburg

De opvallendste uitslag van de avond viel wellicht op te tekenene in Amsterdam. Red Bull Salzburg leek wel met vleugels door de ArenA te vliegen. Aan de rust stond de eindstand al op het bord na doelpunten van Jonathan Soriano en Sadio Mané.

De Amsterdammers zijn dus zo goed als uitgeschakeld in de Europa League. Of staat er ons nog een mirakel te wachten in Oostenrijk?

SS Lazio 0 - 1 Ludogorets

Lucas Biglia en Luis Pedro Cavanda stuitten vanavond op stugge Bulgaren. Onze landgenoot pakte zelfs een rode kaart. HIER kan je het volledige verslag nalezen.

FC Porto 2 - 2 Eintracht Frankfurt

FC Porto kon in eigen huis geen afstand nemen van Frankfurt. Opvallend detail: Steven Defour maakte zelfs geen deel uit van de wedstrijdselectie. HIER kan je het wedstrijdverslag nalezen.

Swansea 0 - 0 SSC Napoli

Swansea en Napoli hebben het vanavond op een brilscore gehouden. Dries Mertens mocht een kwartier voor tijd invallen. Via DEZE LINK kom je meer te weten.

Andere uitslagen:

PAOK 0 - 1 Benfica
Chornomorets 0 - 0 Olympique Lyon
Dynamo Kiev 0 - 2 Valencia
Real Betis 1 - 1 Rubin Kazan
Viktoria Plzen 1 - 1 Shakthar Donetsk
Maccabi Tel Aviv 0 - 0 FC Basel

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties