"Sportief, veilig en geweldloos voetbalweekend aub"

Nicola Cantoro
| 4 reacties
"Sportief, veilig en geweldloos voetbalweekend aub"
Foto: © SC

Een sportief, geweldloos en veilig voetbalweekend. Dat is de oproep van De Supportersfederatie Profclubs (SfP) aan de supporters en voetbalclubs in eerste klasse.

De voorbije weken was er heel wat heisa rond de Belgische voetbalvelden. Supporters die het niet eens waren met het bestuur of met de prestatie van hun club lieten dat soms op bedenkelijke wijze blijken. Een kei door de ruit van algemeen directeur van Racing Genk Dirk Degraen. Een vuurtje stichten in het vak van de bezoekers (Genk-supporters stichtten een vuurtje in het bezoekersvak van Lierse nvdr.). Zulke dingen kunnen niet meer door de beugel volgens SfP.

"Wanneer supporters hun ongenoegen uiten door een kei door iemands raam te gooien, dan zijn we ver over de grens van het toelaatbare", klinkt het. "Wanneer supporters Bengaals vuur aansteken onder een brandbaar doek in een volle tribune, dan zijn we ver over de grens waar men nog rekening houdt met andermans veiligheid", zegt de supportersfederatie in Het Laatste Nieuws.

"Supporterscultuur heeft een eigen dynamiek. Men kan extreem gelukkig, of diep verontwaardigd zijn. Dit moet ook zijn plaats hebben, zo lang het niet over de grenzen van de veiligheid gaat. Situaties zoals we nu beleven, kunnen slechts vermeden worden door dialoog. SfP roept alle betrokkenen op om het gezonde verstand terug te halen en met elkaar in gesprek te gaan. Geweld en onverantwoorde risico's zijn onaanvaardbaar", besluit SfP.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties