Wuytens en AZ winnen met kleinste verschil in Tsjechië

Wuytens en AZ winnen met kleinste verschil in Tsjechië
Foto: © SC

AZ Alkmaar heeft in Tsjechië op het nippertje 0-1 gewonnen tegen Slovan Liberec. Bij de Nederlandse ploeg stond onze landgenoot Jan Wuytens de volledige wedstrijd op het veld. Nick Viergever bezorgde zijn ploeg in de slotfase de overwinning.

Jan Wuytens stond bij AZ in het hart van de verdediging. Samen met zijn ploegmakkers ging hij op zoek naar het belangrijke uitdoelpunt. Want daarmee lijkt de kwalificatie zo goed als binnen.

AZ controleerde de wedstrijd. Het had maar liefst meer dan 60% balbezit in de partij. Toch hadden ze niet veel meer doelkansen dan Slovan Liberec. Beide ploegen wisten vijfmaal op doel te schieten. Het was een saaie wedstrijd. Maar als er een ploeg verdiende te winnen, dan was het de ploeg uit Alkmaar.

Lange tijd leek de wedstrijd op een brilscore te eindigen. Maar dat was buiten Nick Viergever gerekend. In de 90ste minuut werkte hij een voorzet van Nemanja Gudelj in doel. Zo maakte AZ dat superbelangrijke doelpunt op verplaatsing. Jan Wuytens pakte in de slotfase nog een gele kaart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties