Upgrade moet Europees voetbal mogelijk maken in Regenboogstadion

Caroline Tonnelier
| 20 reacties
Upgrade moet Europees voetbal mogelijk maken in Regenboogstadion
Foto: © SC

Het Regenboogstadion wordt grondig verbouwd en uitgebreid. Dat maakte Zulte-Waregem vandaag bekend. Momenteel heeft de thuishaven van de West-Vlaamse club plaats voor 9000 fans, in de toekomst komen er 12 000 zitplaatsen en 2000 staanplaatsen.

De verbouwingen zullen plaatsvinden in vier fases. De eerste prioriteit is het uitvoeren van de nodige aanpassingen om te voldoen aan de eisen voor het afwerken van Europese wedstrijden. Tot nog toe moest Zulte-Waregem daarvoor uitwijken naar een ander stadion. Om aan de voorwaarden te voldoen moet er onder meer een aangepast ticketsysteem komen. Ook zal het veld breder gemaakt worden, komen er meer kuipzitjes en wordt de lichtsterkte opgedreven.

De werken zullen aanvatten na afloop van het huidige seizoen en er zal in 2014-2015. In eerste instantie zullen de tribunes achter doel aangepakt worden. Vanaf volgend seizoen zou Europees voetbal al mogelijk zijn in het Regenboogstadion.   De capaciteit aan zitplaatsen voor Europa zal 13 000 plaatsen bedragen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties