Verhulst: "In tweede klasse besefte ik dat ik harder moest werken"

Jordy Ferket
| 5 reacties
Verhulst: "In tweede klasse besefte ik dat ik harder moest werken"
Foto: © SC

Door de blessure van Copa stond Davino Verhulst dit weekend tussen de palen bij Sporting Lokeren. Tegen Anderlecht keepte de 26-jarige doelman echt sterk. Dat komt door veel trainingsarbeid. "Me kapot trainen is het enige wat me beter maakt", zei Verhulst aan Het Nieuwsblad.

Vroeger kreeg Verhulst heel wat kritiek. Maar nu lijkt alles goed te gaan met de Lokeren-goalie. Daar heeft de tweede klasse een belangrijke rol in gespeeld. “Die passage in de Belgacom League heeft me deugd gedaan. Ik kreeg in mijn tweede seizoen bij STVV de kans om te spelen. Bovendien besefte ik toen dat ik harder moest werken om in eerste klasse aan de slag te kunnen”, vertelde Verhulst aan Het Nieuwsblad.

“Volgend seizoen meestrijden voor de positie van eerste doelman”

“Me kapot trainen is het enige wat me beter maakt”, aldus de Lokeren-doelman. “Zo kon ik na elke training bijna niet meer op mijn benen staan. Met Jos Beckx kreeg ik bij STVV een keeperstrainer die het maximum uit me wist te halen. Die arbeid heeft me uiteindelijk een job bij een eersteklasser opgeleverd.”

Toch hoopt Verhulst volgend jaar uit de schaduw van Copa te treden. “Het was de afspraak dat ik dit seizoen doublure was voor de Ivoriaan, maar ik ga Copa scherp houden. Voor volgend jaar is het de bedoeling dat ik hier meestrijdt voor de positie van eerste doelman”, besloot Verhulst. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties