Fans willen Antwerp FC overnemen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 99 reacties
Fans willen Antwerp FC overnemen
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

De fans van Antwerp FC willen hun club overnemen. Het rood-witte legioen heeft schrik omtrent het voortbestaan van het stamnummer één en gaat over tot actie. "We kiezen voor een succesvol model zoals in de Bundesliga."

De voorbije dagen was de toekomst van Antwerp FC opnieuw hot. Saïf Rubie leek the Great Old te gaan overnemen, maar kwam niet tot een overeenkomst met Gunther Hofmans en co. Ondertussen keken de fans toe hoe de koffie steeds meer troebel werd geschonken. Maar nu schiet dat legioen zelf in actie.

"De Antwerp Supporter Clubs lanceren een initiatief om belangen te verwerken in de club", aldus woordvoerder Bart Van de Venster. "De recente gebeurtenissen tonen aan dat men er op het hoogste niveau niet uitkomt. Dit is voor de fans niet langer aanvaardbaar."

"Stamnummer, clubnaam en kleuren mogen niet verloren gaan"

De groep spiegelt zich aan de Duitsland. In de Bundesliga is er bij het merendeel van de clubs immers sprake van supportersparticipatie. Op die manier hebben de fans een stem in de politiek van hun club. "Bovendien zorgt een democratisch en herverkiesbaar bestuur voor transparantie en een duurzaam beleid. Op alle domeinen is het vertrouwen immers verdwenen. Het is onze bedoeling om Antwerp via een meerderheidsparticipatie opnieuw gezond te maken."

"Bovendien houden we zelfs rekening met een worst case-scenario", besluit Van de Venster. "We moeten klaar staan voor een eventuele vereffening. Maar op dit moment is het vooral belangrijk dat het stamnummer, clubnaam en kleuren niet verloren gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties