Supportersfederatie Genk: "Er was totaal geen verschil te zien, integendeel"

Nicola Cantoro
| 28 reacties
Supportersfederatie Genk: "Er was totaal geen verschil te zien, integendeel"
Foto: © SC

Met Genk gaat het van kwaad naar erger. Gisteren tegen Anzhi was het huilen met de pet op voor de Limburgers. Ferrera kon het tij nog niet keren in Genk. Dat zag ook de voorzitter van de Overkoepelende Supportersfederatie (OSV) van Genk, Rudy Claessens.

Door Nicola Cantoro

“De Europese uitschakeling was een heel harde klap voor ons. Het werd ons gisteren snel duidelijk dat er niet veel in ging zitten. Ik heb geen enkele verbetering gezien. De achterlinie was zelfs verslechterd ten opzichte van de laatste weken. Onbegrijpelijke individuele fouten heb ik gezien en in de tweede helft ging het van kwaad naar erger”, zegt Claessens.  

“Wat er moet veranderen? Heeft u een uurtje?”

Op de vraag wat er moet veranderen bij de club reageerde de voorzitter van de supportersfederatie met een verbitterde lach. “Heeft u een uurtje?”, zei Claessens. “Verschillende omstandigheden duwen Genk steeds dieper en dieper. De spelers krijgen steeds minder vertrouwen. Het is zowel in de bestuurskamer als op het veld dat het rammelt. Het zal niet makkelijk zijn om hier snel van te herstellen.”

“Mario Been ontslaan was ten eerste al geen terechte beslissing, maar als het slecht gaat moet er natuurlijk ergens een zondebok gevonden worden. Dat het de verkeerde zondebok is, is alleen maar een spijtige zaak. Ik zag totaal geen verschil gisteren.”

“Spelers hebben iemand als Gerets, Preud’homme of Maes nodig”

De voorzitter van OSV Genk is ook niet tevreden met de aanstelling van Ferrera als nieuwe coach. “Om een goeie trainer te hebben, moet je iemand hebben die veel strenger is naar de spelersgroep toe. Ik denk dat de spelers iemand als Eric Gerets, Michel Preud’homme of Peter Maes nodig hebben. In mijn ogen hebben ze gewoon de officier aan de deur gezet en de onderofficier aangenomen.”

“De acties zullen wel blijven duren. De supporters delen wel niet allemaal dezelfde mening. Maar ik denk wel dat de actiegroep SOS Forza nog verder gaat met zijn acties.” Nu zondag moet Genk naar Anderlecht. Met een overwinning kunnen Ferrera en co de gemoederen al wat sussen, maar daar is Claessens niet van overtuigd.

“Ook al winnen we zondag tegen Anderlecht, wat ik niet meteen zie gebeuren, dan zullen de acties toch verdergaan. Na de overwinning op Mechelen gingen de acties ook gewoon door. De actiegroep SOS Forza plant zijn acties weken op voorhand.”

Op de stelling dat Genk toch wel PO1 zal halen, reageerde Claessens niet positief. “Daar ben ik helemaal niet van overtuigd. Ik ben de laatste weken nergens meer van overtuigd bij Genk. Het is allemaal bang afwachten als supporter in deze moeilijke tijden.”

  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties