Buffel blij met uitmatch: "Thuis lukt niets"

Caroline Tonnelier
| 11 reacties
Buffel blij met uitmatch: "Thuis lukt niets"
Foto: © SC

Met Anderlecht- KRC Genk staat morgen de veelbesproken topper tussen twee ploegen in crisis op het programma. Op papier is een verplaatsing naar het Astridpark geen cadeau, maar Thomas Buffel gaat momenteel liever op bezoek bij paars- wit dan de landskampioen thuis te ontvangen.

De thuisnederlaag tegen Anderlecht in de heenronde was het begin van de dramatische reeks van de Limburgers. Sindsdien kon Genk in de competitie alleen nog OH Leuven kloppen voor eigen publiek. Op verplaatsing zijn de cijfers met twee overwinningen net iets minder desastreus.

Volgens Thomas Buffel is het geen toeval dat het buitenshuis iets beter gaat. Dat vertelde de flankspeler aan Het Laatste Nieuws.   “De druk van ons eigen stadion werkt op dit moment verlammend. Thuis lukt niets en is iedereen bang om aan de bal te komen. Op verplaatsing kunnen we meer bevrijd spelen.”

Over ontslag Mario Been: "Verrast door timing"

De 33-jarige Buffel komt ook terug op het ontslag van Mario Been. Hij geeft aan niet verrast te zijn door de beslissing op zich, maar wel door de timing. “Ofwel ontsla je hem een maand vroeger, ofwel niet. Nu zit de huidige trainer in een lastig parket. We zitten in de beslissende fase voor de play-offs en veel tijd om ons zijn manier van spelen op te leggen heeft hij niet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties